Пич: Одлука о насилном уласку у општине није мудра

- Изасланик Велике Британије за Западни Балкан Стјуарт Пич саопштио је после састанака које је имао са представницима привремених приштинских институција, да је одлука о насилном уласку градоначелника у зграде општина на северу КиМ имала тешке последице и да није била мудра.

Србија 01.06.2023 | 07:49
Пич: Одлука о насилном уласку у општине није мудра

Амбасада Велике Британије у Приштини навела је на Твитеру да је Пич јуче у Приштини разговарао са премијером Аљбином Куртијем, заменицом премијера Доником Гервалом, министром одбране Армендом Мехајем, као и амбасадором САД Џефријем Ховенијером.

"На састанцима са представницима владе пренео сам јасну поруку - акција косовске владе да наметну градоначелнике у зграде општина на северу силом није била мудра и имала је тешке последице. Сада је тренутак да све стране деескалирају ситуацију", навео је Пич.

Он је додао да пажљиво прати развој догађаја као и да разговара са партнерима у Вашингтону, Бриселу и шире. 

"Ти разговори су ми дали до знања да су најновији догађаји нанели штету међународном имиџу Косова", навео је Пич.
 Додао је да је Велика Британија ''стајала уз Косово и у добрим, и у лошим временима, и да ће то наставити да чини, али да ће једностране акције то само  отежати''.

(Тањуг) Фото: Тањуг 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Родољуб

01.06.2023 08:01

Што би у преводу значило: сви смо против Срба само то треба лијепо упаковати. То ћемо још да видимо, нисмо ни ми репа без коријена. Свијет се мијења, видјећемо ко је с ким. Косово је Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

01.06.2023 08:53

Родољубе. Косово је Србија.

Name

Ре Родољуб

01.06.2023 09:33

И увјек ће бити

Name

Роки

01.06.2023 09:44

Ова наказа да несто уручи, обични папак

Name

р.родољуб

01.06.2023 10:26

Било некад.

Name

ПИЧ!

01.06.2023 09:35

Џаба кречиш,ми латинима не вјерујемо!!!Шта ћете ви на туђој земљи?!Ко вас је звао?!Србију покорити нећете,зато се чистите сами,у противном ћете бити прочишћени!СИКТЕР,БЈЕЛОСВЈЕТСКА БАГРО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејвид

01.06.2023 09:36

Као да неко призељкује да Србија прикована за зид преда Русији захтјев да је Русија прихвати у свој војни савез. А то није крсење медјународног права него право сваке дрзаве. Па онда нека Запад размисли ста ради. Свако има право да брани свој народ па и Србији са циме мозе. Веце је право оног који брани себе, своју тетиторију и свој народ. А Косово је територија Србије. И луд зна гдје се Косово географски налази и ту није мјесто ниједном другом народу, поготово Исламском. А ни Јеврејима који хоце Косово као Израел два..

ОДГОВОРИТЕ