Pič: Odluka o nasilnom ulasku u opštine nije mudra

- Izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič saopštio je posle sastanaka koje je imao sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija, da je odluka o nasilnom ulasku gradonačelnika u zgrade opština na severu KiM imala teške posledice i da nije bila mudra.

Srbija 01.06.2023 | 07:49
Pič: Odluka o nasilnom ulasku u opštine nije mudra

Ambasada Velike Britanije u Prištini navela je na Tviteru da je Pič juče u Prištini razgovarao sa premijerom Aljbinom Kurtijem, zamenicom premijera Donikom Gervalom, ministrom odbrane Armendom Mehajem, kao i ambasadorom SAD Džefrijem Hovenijerom.

"Na sastancima sa predstavnicima vlade preneo sam jasnu poruku - akcija kosovske vlade da nametnu gradonačelnike u zgrade opština na severu silom nije bila mudra i imala je teške posledice. Sada je trenutak da sve strane deeskaliraju situaciju", naveo je Pič.

On je dodao da pažljivo prati razvoj događaja kao i da razgovara sa partnerima u Vašingtonu, Briselu i šire. 

"Ti razgovori su mi dali do znanja da su najnoviji događaji naneli štetu međunarodnom imidžu Kosova", naveo je Pič.
 Dodao je da je Velika Britanija ''stajala uz Kosovo i u dobrim, i u lošim vremenima, i da će to nastaviti da čini, ali da će jednostrane akcije to samo  otežati''.

(Tanjug) Foto: Tanjug 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Rodoljub

01.06.2023 08:01

Što bi u prevodu značilo: svi smo protiv Srba samo to treba lijepo upakovati. To ćemo još da vidimo, nismo ni mi repa bez korijena. Svijet se mijenja, vidjećemo ko je s kim. Kosovo je Srbija.

ODGOVORITE
Name

Tako je

01.06.2023 08:53

Rodoljube. Kosovo je Srbija.

Name

Re Rodoljub

01.06.2023 09:33

I uvjek će biti

Name

Roki

01.06.2023 09:44

Ova nakaza da nesto uruči, obični papak

Name

r.rodoljub

01.06.2023 10:26

Bilo nekad.

Name

PIČ!

01.06.2023 09:35

Džaba krečiš,mi latinima ne vjerujemo!!!Šta ćete vi na tuđoj zemlji?!Ko vas je zvao?!Srbiju pokoriti nećete,zato se čistite sami,u protivnom ćete biti pročišćeni!SIKTER,BJELOSVJETSKA BAGRO!!!

ODGOVORITE
Name

Dejvid

01.06.2023 09:36

Kao da neko prizeljkuje da Srbija prikovana za zid preda Rusiji zahtjev da je Rusija prihvati u svoj vojni savez. A to nije krsenje medjunarodnog prava nego pravo svake drzave. Pa onda neka Zapad razmisli sta radi. Svako ima pravo da brani svoj narod pa i Srbiji sa cime moze. Vece je pravo onog koji brani sebe, svoju tetitoriju i svoj narod. A Kosovo je teritorija Srbije. I lud zna gdje se Kosovo geografski nalazi i tu nije mjesto nijednom drugom narodu, pogotovo Islamskom. A ni Jevrejima koji hoce Kosovo kao Izrael dva..

ODGOVORITE