Учесници протеста у Београду стигли до зграде РТС-а

Учесници протеста "Србија против насиља" који су око 18 сати кренули у протестну шетњу испред Народне скупштине, стигли су до РТС-а у Таковској улици, где су формирали прстен око зграде јавног сервиса.

Србија 27.05.2023 | 19:56
Учесници протеста у Београду стигли до зграде РТС-а

Ту је постављена бина и где се, према најавама организатора скупа, очекује обраћање, јавља извештач Тањуга.

Претходно је група људи прошетала Булеваром краља Александра до Правног факултета, одакле су се преко Ташмајданског парка, упутили ка Таковској улици.  

Повод окупљања на том месту је, како су раније рекли организатори, је позив РТС-у да извештава у интересу свих грађана.

Скуп су пријавили Мирослав Алексић из Народне странке, Мариника Тепић из Странке слободе и правде, Срђан Миливојевић из Демократске странке, Небојша Зеленовић из странке Заједно, Александар Јовановић Ћута из Еколошког устанка и Биљана Ђорђевић из покрета Не давимо Београд. 

На протест су дошли и председник Демократске странке Зоран Лутовац, председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, Радомир Лазовић и Добрица Веселиновић из покрета Не давимо Београд,  посланик Морамо - Заједно Ђорђе Микетић, глумац Никола Којо.

На почетку протеста, испред Скупштине окупљенима се обратила Ранка Кашиковић из Суботице, која је поновила захтеве опозиције и саопштила трасу шетње.

 Опозиција је испоставила захтеве још пре неколико недеља, а траже заустављање промовисања насиља у јавном простору, као и институционалну одговорност.

Конкретно захтеви су смена савета РЕМ-а, одузимање националних фреквенција ТВ Пинк и ТВ Хепи због промоције насиља, смена руководства РТС-а због програма који афирмишу насиље, гашење штампаних медија који крше новинарски кодекс, као и смену министра полиције  Братислава Гашића и шефа БИА-е Александра Вулина.

 Према најави организатора, протест би требало да траје  до 22 часа.

Подсјећамо, јуче је у Београду одржан скуп "Србија наде".

(Тањуг) Фото: Љ. Буквић/Данас

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Милос

27.05.2023 20:10

Е јбг, па изадјите на изборе и постављајте кога хоцете. Овако да Мариника поставља неке захтјеве је смијесно. Анимирајте те људе који су досли на протест да изадју на изборе и гласају за вад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

28.05.2023 08:53

Друзе раде добру ствар.Треба се ослободити притиска и уцјена то вец иде видио си Вуцков и Додико протест није вредео.

Name

Циталац

28.05.2023 09:05

Нзнм колико ти протесте имају смисла, и позиција и опозиција имају подрску, никако немогу бити сви задовољни, најбоље би било да су реални избори, па кога народ одабере

Name

Бок

28.05.2023 07:57

Не дирајте ништа у земљи која је престигла Словенију и Хрватску, а још мало и Њемачку. У земљи аутократије гдје је власт преобучених радикала главни генератор насиља, афера и неправде. У којој директору БИА, тетка купује стан, а предсједник државе нареди батинашима да сруше куће у центру града и оправдава власника највеће плантаже марихуане у Европи. Уживајте у свом ропству, тјешећи се да вам је добро, јер и не знате како је то када је стварно добро. Све се односи на робље и у Српској, јер добро је Бурле рекао да је Српска загледана у Србију. Све преписује од Вучића, честе конференције за штампу и аутобус демократија виђена у Градини, као у петак у Београду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

28.05.2023 11:53

Значи уз овакве хвалоспјеве се форсира опозиција у Србији! Аферим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злата

28.05.2023 14:02

Нека знају сви ти који су изашли на протест,да нас има три пута више који смо за Вучића !

ОДГОВОРИТЕ