Сузе мајки и дјеце и дуге цијеви на КиМ срамота су свијета

Брутални терор и огољено насиље Аљбина Куртија које је јуче у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу доживео српски народ на северу Косова и Метохије директна је последица нечињења и лицемерја међународне заједнице која је само током јучерашњег дана дала више уверавања да такав сценарио неће дозволити, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Србија 27.05.2023 | 17:27
Сузе мајки и дјеце и дуге цијеви на КиМ срамота су свијета

"Такве сам гаранције добио и лично, током небројених дипломатских активности које смо имали током јучерашњег дана. Зато је сада на представницима међународне заједнице да уместо оштрих твитова и саопштења на првом месту објасне српском народу зашто их КФОР није заштитио, а потом и предузму конкретне мере и кораке да Курти своје окупаторе повуче са севера Косова и Метохије. Да не говоримо о томе да је њихова мисија, дужност и обавеза према свим важећим документима и постулатима међународног права, од Резолуције 1244 до Бриселског споразума да спрече дивљање Куртијевих специјалаца, њигов упад на север Косова и Метохије и да сачувају мир и безбедност. Јуче су на том тесту пали", рекао је Петковић.

Према његовим речима, шок бомбе, "сузавац и сузе у очима српских мајки и деце, дуге цеви испружене у груди српских старина и омладине која у знак мира држи руке у ваздуху, срамота је и брука свих међународних чинилаца који су јуче и данас постали саучесници Аљбина Куртија у његовом покушају окупације севера Косова и Метохије".

Како је указао, данас је свима јасно да је Аљбин Курти чврсто решен да у региону поново распали пламен рата и сукоба, а део међународне заједнице који подржава Куртијеву страховладу и овога пута је зажмурио на једно око пред његовим насиљем над недужним Србима.

"Због тога добро разумем и позив Српске листе на прекид дијалога до окончања окупације, али добро разумем и забринутост и страх српског народа на северу Косова и Метохије пред надолазећим злом. Над тиме треба добро да се замисле сви они који су дозволили јучерашње Куртијево насиље. Свака окупација има свој крај ма како силовито почела и српски страдални народ кроз своју је историју преживео и наџивео бројне окупаторе. За нас те приштинске марионете које себе воле да називају градоначелницима и крпе којима се Приштина размеће не постоје и подсетићу Куртија да су се у протеклих сто година на Косову и Метохији истицале разне окупационе заставе, и она Мусолинијеве Италије и застава Хитлеровог Трећег Рајха, али да је слободарски српски народ све те заставе сместио тамо где им је и место – на ђубриште историје. Тако ће бити и са Куртијевим окупаторским заставама", поручио је Петковић.

 Он је исткао да су Срби опредељени за мир и стабилност, али свако стрпљење има границе и "надамо се да ће мали Хитлер Курти бити обуздан и кажњен од стране својих иностраних ментора пре него што ствари оду предалеко".

(Тањуг) Фото: Тањуг

 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

КиМ

27.05.2023 17:47

Само сада војску и полицију вратити по резолуцији 1244,а сто даље од ЕУ и САД јер они су нам отели Косово🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇺🇷🇺🇷🇺💪💪💪💪

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па да

27.05.2023 18:22

И у Републици Српској су биле дугее цијеви уперенеее!!! Док је трајала корона пљацкаа! Невидјених сразмјераа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАЛИБАН

27.05.2023 18:23

Мој Петковицу западне земље ЕУ су фасистицке земље и зато подрзавају ФАСИСТУ КУРТИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апел

27.05.2023 18:31

Мало и Ви њих клептните иза уха, засто да не?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грми

27.05.2023 18:49

То треба одма сузбити у коријену нецекати ста це ко реци него показати зубе.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

//

27.05.2023 21:38

ЕУ У УСА, БЛАГО КРИТИКУЈУ КУРТИЈА. КАКВА ПОЛИТИКА. ЛАЖНА И ПОДЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

27.05.2023 21:56

Петковићу,смије ли ико од Срба запуцати доле или ће сваки пут шиптарија тренирати строгоћу над не наоружаним цивилима са дугим цијевима и сузавцима?!,докле више да нас газе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб

28.05.2023 07:31

Срамота је вас што сте то дозволили. Правите неке контрамитинге а људи на Косову се сами боре. Лако је бити Србин у Београду иди на Косово, живи мало доле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

28.05.2023 07:54

САМО ТРАЖИТИ И СВЕ ВРАТИТИ ПО РЕЗОЛУЦИЈИ 1244. И СРПСКУ ВОЈСКУ. 1.ООО ВОЈНИКА. ЈЕ ТАКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

28.05.2023 10:04

Годинама сте дрзали Косово дугим цевима и тенковима, сто кукате сад, зар оне друге нису били мајке и деца. Куксјте сад вратит це вам све сто сте другима направили сад цете имати у своју двористе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

28.05.2023 11:40

Гдје ти је канцеларија петковицу?На Косову или у БГ?

ОДГОВОРИТЕ