Саслушана мајка дјечака због масакра у школи

Мајка дечака убице (13) који је осумњичен да је убио 9 ученика и чувара, потом ранио још шесторо међу којима је и наставница Основне школе "Владислав Рибникар", саслушана је јуче у Полицијској управи Београд, а како пише "Телеграф" она је одговорила на 10 питања.

Србија 25.05.2023 | 12:18
Саслушана мајка дјечака због масакра у школи

Саслушана је како би се утврдило да ли је било запуштања или злостављања дечака, уколико се то докаже, она ће бити "предата" Првом основном јавном тужилаштву.

Ово је списак питања на која је мајка дечака одговарала, а кључно је - "Шта је последње што јој је рекао пре него што је починио масакр у Основној школи "Владисалв Рибникар?"

1. Колико често је виђала сина, односно - код кога је више боравио, код ње или код оца?

2. Да ли је знала да је ишао у стрељану?

3. Ако јесте, какав је став имала о томе?

4. Да ли се понашао чудно?

5. Да ли је дечак био злостављан и занемариван, односо, да ли му је нешто ускраћивано, да ли се жалио на нешто...?

6. Шта је последње што јој је рекао пре него што је, како се сумња, починио масакр?

7. Да ли је имао неко трауматично искуство?

8. Какав однос је имао са њом, оцем, фамилијом, пријатељима?

9. Колико је била упућена у његова интресовања и каква су она била?

10. У каквим је односима била са оцем?

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је по службеној дужности формирало предмет у вези са догађајем у ОШ "Владимир Рибникар" од 3. маја. 2023. године, када је дечак (13) лишио живота десет особа и ранио још четворо, од којих је једно преминуло, а како би се утврдило да ли се у радњама М. К. – мајке малолетног дечака убице стичу елементи кривичног дела - запуштање и злостављање малолетног лица.

Тужилаштво је Полицијској управи за град Београд упутило захтев за прикупљање потребних обавештења којим је наложено да се саслуша осумњичена М. К. да се обави разговор са педагогом и психологом запосленим у ОШ "Владимир Рибникар", као и да се предузму све друге мере и радње потребне за потпуно утврђивање чињеничног стања.

(Курир)  Фото: Петар Алексић, Немања Николић, Приватна архива

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Овако

25.05.2023 12:31

Великиии струцњаци. Оваква питања сам могао и ја смислити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

25.05.2023 15:15

Нису знали да сте ви тако паметни иначе би вас ангажовали

Name

Василије 1

26.05.2023 11:15

Ја претпостављам да сте докторирали дјечију педагогију, психологију, психијатрију да сте неоткривени стручњак над стручњацима. Човјече јавите се у школу "Владислав Рибникар" и помозите тим људима.

Name

Мирослав

25.05.2023 13:30

Ово су непотребне информације, посебно кад се спомињу детаљи. Сва ова прица мора остати у собама тузиластва, полиције и психијатрије.Овакве прице продузавају трауме свима нама, а посебно породицама страдале децице, уцитељице и цувара. Кад правда донесе конацан суд, онда нас мозете информисати, све пре тога је непотребно и стетно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гвидо

25.05.2023 19:05

Шта каже стрико Ненад?

ОДГОВОРИТЕ