Списак код ученице није био опасан по наставнике и ђаке

У Основној школи „Кнез Иво од Семберије“ у Бијељини прије неколико дана код ученице је пронађен папир са именима ученика и два наставника. Интервенисала је и полиција, која је установила да то не представља опасност за ученике и наставнике те школе, сазнаје БН

Република Српска 18.05.2023 | 13:38
Списак код ученице није био опасан по наставнике и ђаке

Како је наведено у саопштењу директора ОШ „Кнез Иво од Семберије“ Раденка Савића, 10. маја је помоћник директора пријавио полицији ученицу код које је пронађен папир са именима ученика и два наставника без наслова.

„Одмах је обавијештена мајка ученице и одјељенски старјешина. Полицијски службеници су  поступили по пријави и у присуству мајке ученице и помоћника директора узели изјаву од ученице и испитали наводе. Од полиције смо добили информацију да није утврђен основ за даље поступање полиције када је у питању пријава“, навео је директор Савић и додао да је школа предузела све потребне радње у циљу подизања безбједности ученика у школи у складу са Законом о основном васпитању и образовању.

Из Полицијске управе Бијељина је потврђено да су запримили пријаву наставног особља те школе.

„Полицијски службеници провјеравали су наводе пријаве  и није утврђен основ за даље поступање полиције када је у питању пријава“, речено је у саопштењу полиције. 

Из ПУ Бијељина наводе да полиција предузима све потребне мјере и радње у циљу подизања нивоа безбједности ученика у и око школа. У том смислу појачано је присуство полицијских службеника у близини школа, као и сама комуникација са надлежним у школама.

„Полицијска управа Бијељина у протеклом периоду запримила је неколико пријава, прије свега од надлежних у школама о потенцијалним пријетњама ученицима,наставницима, увредама и слично. Полицијски службеници су поступали по свакој од наведених пријава и извршили провјеру навода, обавијестили друге надлежне институције, те ни у једном случају није уочена стварна угоженост, односно основ за даље поступање полиције“, наведено је у саопштењу ПУ Бијељина. 

(БН) Фото: Илустрација

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ветеран 92

18.05.2023 12:28

Докле се сад иде из крајмости у крајност. За обичан списак, не битан идеш у полицију на испитивање.......доказ не рада..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Критичар

18.05.2023 13:32

Боже, шта се ово дешава? Сад дјеца не смију ни имена ученика написати на папиру! Ево и ја имам на списку ученике из свога разреда из основне школе са бројевима телефона и чувам их јер ми служе за организовање матуре сваких пет година! По том њиховом резону и ја сам онда безбједоносно интересантна особа! Баш се у неким случајевима иде из крајности у крајност!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.05.2023 13:35

Беспослен поп и телад крштава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мара

18.05.2023 14:00

Жалосно је какав полуписмени шљам ради код нас у школама као наставник или учитељ. Неспособни за било шта друго, купили су дипломе и ухљебили се у школама. Бурлини кадрови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свашта

18.05.2023 19:43

Шта одјељењски старјешина има с тим? Ништа.

ОДГОВОРИТЕ