Spisak kod učenice nije bio opasan po nastavnike i đake

U Osnovnoj školi „Knez Ivo od Semberije“ u Bijeljini prije nekoliko dana kod učenice je pronađen papir sa imenima učenika i dva nastavnika. Intervenisala je i policija, koja je ustanovila da to ne predstavlja opasnost za učenike i nastavnike te škole, saznaje BN

Republika Srpska 18.05.2023 | 13:38
Spisak kod učenice nije bio opasan po nastavnike i đake

Kako je navedeno u saopštenju direktora OŠ „Knez Ivo od Semberije“ Radenka Savića, 10. maja je pomoćnik direktora prijavio policiji učenicu kod koje je pronađen papir sa imenima učenika i dva nastavnika bez naslova.

„Odmah je obaviještena majka učenice i odjeljenski starješina. Policijski službenici su  postupili po prijavi i u prisustvu majke učenice i pomoćnika direktora uzeli izjavu od učenice i ispitali navode. Od policije smo dobili informaciju da nije utvrđen osnov za dalje postupanje policije kada je u pitanju prijava“, naveo je direktor Savić i dodao da je škola preduzela sve potrebne radnje u cilju podizanja bezbjednosti učenika u školi u skladu sa Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Iz Policijske uprave Bijeljina je potvrđeno da su zaprimili prijavu nastavnog osoblja te škole.

„Policijski službenici provjeravali su navode prijave  i nije utvrđen osnov za dalje postupanje policije kada je u pitanju prijava“, rečeno je u saopštenju policije. 

Iz PU Bijeljina navode da policija preduzima sve potrebne mjere i radnje u cilju podizanja nivoa bezbjednosti učenika u i oko škola. U tom smislu pojačano je prisustvo policijskih službenika u blizini škola, kao i sama komunikacija sa nadležnim u školama.

„Policijska uprava Bijeljina u proteklom periodu zaprimila je nekoliko prijava, prije svega od nadležnih u školama o potencijalnim prijetnjama učenicima,nastavnicima, uvredama i slično. Policijski službenici su postupali po svakoj od navedenih prijava i izvršili provjeru navoda, obavijestili druge nadležne institucije, te ni u jednom slučaju nije uočena stvarna ugoženost, odnosno osnov za dalje postupanje policije“, navedeno je u saopštenju PU Bijeljina. 

(BN) Foto: Ilustracija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Veteran 92

18.05.2023 12:28

Dokle se sad ide iz krajmosti u krajnost. Za običan spisak, ne bitan ideš u policiju na ispitivanje.......dokaz ne rada..

ODGOVORITE
Name

Kritičar

18.05.2023 13:32

Bože, šta se ovo dešava? Sad djeca ne smiju ni imena učenika napisati na papiru! Evo i ja imam na spisku učenike iz svoga razreda iz osnovne škole sa brojevima telefona i čuvam ih jer mi služe za organizovanje mature svakih pet godina! Po tom njihovom rezonu i ja sam onda bezbjedonosno interesantna osoba! Baš se u nekim slučajevima ide iz krajnosti u krajnost!

ODGOVORITE
Name

re

18.05.2023 13:35

Besposlen pop i telad krštava.

ODGOVORITE
Name

Mara

18.05.2023 14:00

Žalosno je kakav polupismeni šljam radi kod nas u školama kao nastavnik ili učitelj. Nesposobni za bilo šta drugo, kupili su diplome i uhljebili se u školama. Burlini kadrovi.

ODGOVORITE
Name

svašta

18.05.2023 19:43

Šta odjeljenjski starješina ima s tim? Ništa.

ODGOVORITE