Кришто разговарала са шефицом Мисије ММФ-а за БиХ

Предсједавајућа Савјет министара БиХ Борјана Кришто разговарала је данас у Сарајеву са шефицом Мисије ММФ-а за БиХ Алином Ианцу о унапређењу сарадње Босне и Херцеговине с том међународном финансијском институцијом.

Босна и Херцеговина 16.05.2023 | 18:26
Кришто разговарала са шефицом Мисије ММФ-а за БиХ

Кришто је информирала шефицу Мисије ММФ-а о актуелним политичко-економским дешавањима у Босни и Херцеговини. Нагласила је да Босна и Херцеговина, без обзира на глобалну свјетску кризу, остварује континуирани реални раст БДП-а те да сви показатељи сугеришу да је БиХ фискално одржива и стабилна држава.

Истакла је опредијељеност Савјета министара БиХ за убрзани наставак реформских процеса и испуњење 14 приоритета из Мишљења Европске комисије. Додала је да је Савјет министара БиХ већ усвојило буџет за текућу годину те Програм економских реформи 2023.–2025.

Изразила је захвалност ММФ-у за досадашњу сарадњу и подршку Босни и Херцеговини, посебно у провођењу структуралних реформи у нашој земљи. Нагласила је очекивања да ће се добра сарадња институција БиХ и ММФ-а наставити и у идућем периоду.

Током сусрета је разговарано и о актуелним економским и привредним темама у регији и свијету, саопштено је из Савјета министара БиХ.

(Фена)  Фото: СМ БиХ

Коментари / 0

Оставите коментар