Krišto razgovarala sa šeficom Misije MMF-a za BiH

Predsjedavajuća Savjet ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu sa šeficom Misije MMF-a za BiH Alinom Iancu o unapređenju saradnje Bosne i Hercegovine s tom međunarodnom finansijskom institucijom.

Bosna i Hercegovina 16.05.2023 | 18:26
Krišto razgovarala sa šeficom Misije MMF-a za BiH

Krišto je informirala šeficu Misije MMF-a o aktuelnim političko-ekonomskim dešavanjima u Bosni i Hercegovini. Naglasila je da Bosna i Hercegovina, bez obzira na globalnu svjetsku krizu, ostvaruje kontinuirani realni rast BDP-a te da svi pokazatelji sugerišu da je BiH fiskalno održiva i stabilna država.

Istakla je opredijeljenost Savjeta ministara BiH za ubrzani nastavak reformskih procesa i ispunjenje 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije. Dodala je da je Savjet ministara BiH već usvojilo budžet za tekuću godinu te Program ekonomskih reformi 2023.–2025.

Izrazila je zahvalnost MMF-u za dosadašnju saradnju i podršku Bosni i Hercegovini, posebno u provođenju strukturalnih reformi u našoj zemlji. Naglasila je očekivanja da će se dobra saradnja institucija BiH i MMF-a nastaviti i u idućem periodu.

Tokom susreta je razgovarano i o aktuelnim ekonomskim i privrednim temama u regiji i svijetu, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

(Fena)  Foto: SM BiH

Komentari / 0

Ostavite komentar