Ухапшен због слике са оружјем и заставом терориста

Полиција у Србији ухапсила је мушкарца чији су иницијали Н.Ј. /35/, у чијем телефону и лаптопу је пронађена фотографија на којој стоји са пушком, а иза њега је окачена застава "Исламске државе", коју је претходно објавио на друштвеној мрежи.

Србија 13.05.2023 | 20:38
Ухапшен због слике са оружјем и заставом терориста

Из Министарства унутрашњих послова Србије вечерас је саопштено да су Н.Ј. ухапсили припадници МУП-а, Службе за борбу против високотехнолошког криминала Управе за технику и Јединице за обезбјеђење у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело изазивање панике и нереда.

Ухапшени је осумњичен да је на једној друштвеној мрежи на свом профилу поставио фотографију на којој стоји са пушком, а иза њега је окачена застава "Исламске државе".

У претресу стана и просторија које осумњичени користи, полиција је на његовом телефону и лаптопу пронашла ову фотографију за коју је утврђено да је настала прије неколико година, а коју је јуче поставио на свој профил, наводи се у саопштењу.

У претресу није пронађено никакво оружје.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

(Тањуг) Фото: МУП Србије

Коментари / 0

Оставите коментар