Uhapšen zbog slike sa oružjem i zastavom terorista

Policija u Srbiji uhapsila je muškarca čiji su inicijali N.J. /35/, u čijem telefonu i laptopu je pronađena fotografija na kojoj stoji sa puškom, a iza njega je okačena zastava "Islamske države", koju je prethodno objavio na društvenoj mreži.

Srbija 13.05.2023 | 20:38
Uhapšen zbog slike sa oružjem i zastavom terorista

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije večeras je saopšteno da su N.J. uhapsili pripadnici MUP-a, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku i Jedinice za obezbjeđenje u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda.

Uhapšeni je osumnjičen da je na jednoj društvenoj mreži na svom profilu postavio fotografiju na kojoj stoji sa puškom, a iza njega je okačena zastava "Islamske države".

U pretresu stana i prostorija koje osumnjičeni koristi, policija je na njegovom telefonu i laptopu pronašla ovu fotografiju za koju je utvrđeno da je nastala prije nekoliko godina, a koju je juče postavio na svoj profil, navodi se u saopštenju.

U pretresu nije pronađeno nikakvo oružje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

(Tanjug) Foto: MUP Srbije

Komentari / 0

Ostavite komentar