Влада Српске да реагује, упознаћу и Владу Србије

Захтијевам од Владе Републике Српске да хитно реагује, а допис ће бити послат и Влади Републике Србије, јер је и здравље грађана који живе у пограничном појасу Србије такође угрожено.

Република Српска 11.05.2023 | 18:36
Влада Српске да реагује, упознаћу и Владу Србије

"Када сам ступио на мјесто градоначелника многи су негодовали, није им било право, али су се потајно надали да ће ипак успјети да направе „договоре" и да наставе по старом. Е, ту су се добрано прешли, дирнуо сам у осињак, змијско легло, без компромиса и дилова упустио сам се у љуту борбу са накарадним режимом, локалним лоповима, криминалом и корупцијом". 

Ово је саопштио градоначелник Бијељине Љубише Петровића, који наводе да су до сада разоткривене вишемилионске проневјере новца, поднијели кривичне пријаве и сада је на потезу Тужилаштво чије пресуде чекамо.

Као такав, наводи Петровић, постао сам велика пријетња, сметам им јер смо им ускратили њихове изворе богаћења, за које су до јуче мислили да су непресушни.

"На све могуће начине су се трудили да опструишу мој рад и прикажу ме неспособним. Своју мисију засновали су на лажима потпомогнути појединим медијима, блокадама одлука, прекрајањем буџета, блокадом јавних набавки и покушајем прекрајања народне воље кроз референдум на којем су доживјели политички крах и гдје су понижени до коске", наводи се у саопштењу.

Даље се додаје да је једна од већих опструкција до сада била блокада јавне набавке за расвјету, од које се не можемо још увијек опоравити.

"Нису се ту зауставили и наставили су да увезано и организовано блокирају јавне набавке и даље, али преседан свих преседана је актуелна блокада јавне набавке за дезинсекцију (запрашивање комараца)", наводи Петровић.

Градска управа је, како стоји у саопштењу, ову јавну набавку расписала још крајем новембра прошле године, најраније могуће, одмах по усвајању нацрта буџета.

"Јавна набавка је расписана овако рано, јер смо очекивали да ће бити опструкција односно подношења жалби, али да ће се ићи у овај обим опструкције нисмо могли ни да претпоставимо! Од тренутка расписивања јавне набавке поднијето је чак 5 жалби од стране сљедећих фирми: „Цосмосол гроуп" Сарајево, „Еко-заштита" Бијељина, „Санитарац" Власеница и „Мултилаб" Тузла. „Еко-заштита" Бијељина је поднијела жалбу и други пут, иако на то нема законско право", наводи Петровић.

Констатује да се ради о јасној као дан блокади говори то да је свака жалба одбачена, јер ни једна фирма није уплатила жалбену таксу што је дужна да уради.

"Ако знамо да жалбена такса износи 7500 КМ, па кад помножимо тај број са бројем жалби, јасно се види да је држава од жалби требало да наплати 37.500 КМ, али ове фирме су то избјегле. Једини циљ им је био да блокирају ову јавну набавку, спријече спровођење дезинсекције, доведу до ванредног стања, најезде комараца и тиме угрозе здравље градјана, а првенствено дјеце. Без размишљања и без срама су организовано кренули у ову срамну опструкцију не би ли мене као градоначелника и актуелну градску администрацију представили неспособним".

Питам ја себе, а питам и народ: Вриједи ли то здравља дјеце?

"Љубиша Петровић има дебелу кожу и не можете му наудити, али сте зато угрозили здравље градјана, а на првом мјесту дјеце", упозорава Петровић и наводи:

"Предводник ове срамне мисије је озлоглашени Владимир Лазић, пулен СНСД-а, познат као узурпатор градског земљишта за наплату паркинга, као власник фирме која је незаконити извлачила новац из Бање Дворови на основу своје родбинске повезаности са директором Бање Дворови Зекићем, познатим као особа без скрупула. Његова фирма „Еко заштита" је чак два пута уложила жалбу, под истим ставкама, иако је прва жалба у потпуности одбачена! Питам те Владимиру Лазићу: Имаш ли имало стида"., 

Ако сте мислили, додаје Петровић, да ћу сједити скрштених руку грдно сте се преварили!

"Први корак биће подношење кривичних пријава против свих фирми које су упутиле неосноване жалбе и нису платиле жалбене таксе за блокирање/опструкцију јавних набавки и угрожавање јавног здравља градјана Бијељине.

Други корак је да захтјевам хитну реакцију Министарства пољопривреде и Министарства здравља!

Не занима ме на који начин, али су дужни да обезбиједе хитну дезинсекцију за град Бијељина, јер не буде ли она спроводена, угрожено је здравље становништва како града Бијељина тако и околних градова/општина и то не само у Републици Српској, већ и у Србији и у Хрватској.

Захтијевам од Владе Републике Српске да хитно реагује, а допис ће бити послат и Влади Републике Србије, јер је и здравље грађана који живе у пограничном појасу Србије такође угрожено.

Ако сте за „циганију", како сте сами назвали тениски догађај у Бањалуци, спискали 50 милиона народног новца, могли хитно да реагујете и градите без спроведених јавних набавки, онда можете наћи и начин да спроведете дезинсекцију у Бијељини и тиме умањите злочин који је спроводен од стране ових људи на сликама предвођених СНСД пуленом озлоглашеним Владимиром Лазићем.

Не будем ли добио конкретан одговор у наредне двије недјеље са рјешењем овог проблема, најављујем вам блокаду ауто-пута за Бањалуку заједно са народом, гдје ћемо пропуштати само кола хитне помоћи, полиције и ватрогасне службе.

Ово што радите нема смисла, ово је угњетавање народа, тиранија, безакоње, ово је превршило сваку мјеру! Имао сам до сада много стрпљења, важим за изузетно стрпљивог човјека, али ви немате границе, овог пута сте ударили на дјецу, а дјецу вам нећу опростити, каже се у саопштењу градоначелника Бијељине.

(БН) Фото: БН

Коментари / 35

Оставите коментар
Name

Ипе

11.05.2023 17:16

Зашто петровићу ниси сапустио скупштину,послије неуспјешног опозива коју ти је организовала БАГРА СНСД-а,они се мало ушутили,а ти умјесто да их пометеш,пустио их да се мало смире,па опет да крва а сламуку пију и теби и народу у Семберији.У КОСТ ТРЕБА БАГРУ СНСД,када ћете научити више?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ипе

11.05.2023 18:37

Скупстина није распустена зато сто то градонацелник не мозе да уради . Једино ко мозе да распусти скупстину у БН је НСРС!

Name

Драган

12.05.2023 05:25

Е сваста... Па ста си мислио да дирас осињак и очекујеш да ти помогну, о Бозе... Сад сте 4 год у блокади као Градиска што је била

Name

Пјешак на потезу

11.05.2023 17:19

Шта би од обећане шетње до Бањалуке? Није ваљда да се двоумиш мој Љубиша!!!! Ти си озбиљан немој рећи па порећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

12.05.2023 03:59

Цовјек нема времена због подносења тузби. Ја се питам, дал је неко од ових бијељинских милионера,, а има их доста,, стекао богатство постено. Да није украо од дрзаве, народа.......?цему слузе суд тузиластво полиција.

Name

Мико

12.05.2023 07:04

Зашто би то радио. То му је била глупа изјава и сва срећа да је одустао од те глупости!

Name

Чича из орловаче

11.05.2023 17:24

Свака ти част поштена људино недај банди да нас угњетавају само храбро напријед жив и здрав био још много много година с вјером у бога до коначне побједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАЛИБАН

11.05.2023 17:29

Господине Петровицу запрасите мало парама дудука и његову ЛОПОВСКУ владу и проблем ријесен

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА ДА

11.05.2023 17:37

СЕКТА НАГРИЗА ДРЖАВУ,КО ХРЂА ГВОЖЂЕ. ПЕТРОВИЋ ЈЕ ФАЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јока

11.05.2023 17:47

Само напријед. Док се не подвикне нема напријед. У овој дрзави је и то питање. Али вриједи покусати. Покорили су нас као нико у историји српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бвјкк

11.05.2023 17:55

Камо среће да и ми у Броду имамо начелника попут тебе Овог тренутног не бих коментарисао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

11.05.2023 18:03

Уз насег доктора на крај свијета ако треба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

11.05.2023 18:32

Љубиса,најбољи градонацелнице и свака цаст сто сте ове лопове мало зауставили у пљацкању градана и будзета Бијељине и Семберије ,е да нам је јос оваки цеститих и постених људи гдје би нам био крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славиша

11.05.2023 18:38

Петровићу,све си у праву. Имам питање,зашто не потпишеш рјешења којима би породице умрлих бораца добиле 150 или 200 КМ што следује по буџету града БН а по основу смрти демобилисаног борца?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дара

11.05.2023 19:50

Јос један разлог да за Љубису гласа све висе и висе народа, цовјек ради за добробит и народа и дрзаве

Name

Драган

12.05.2023 05:26

Где ти је то решење???

Name

Влашћу обесправљени борац РС

11.05.2023 19:25

Ма свака ти злата вреди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

11.05.2023 19:28

Само туци ботове из СНСД Љубиша

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

11.05.2023 20:52

Да човек сигурно ради за добробит народа који је још увек и глув ислеп на његов рад

Name

Хехе

11.05.2023 20:01

Чуј он захтијева од Владе. Па ко коме ту наређује?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прасеци

11.05.2023 21:00

Је*и им мајку, циједи их на сламку…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

11.05.2023 21:01

Само "удрите" по лоповима, ботовима и пљацкасима Народа!!! Немојте да их стедите, јер су дозивјели тотални колапс на референдуму и, због тога, НЕ треба да се јављају да су уопсте зиви, до следецих локалних избора!!! Немају скрупула, морала ни образа а НАРОД је све то увидио и тек це их казнити на следецим изборима, даце Бог...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миодраг

11.05.2023 21:01

Ако знамо да жалбена такса износи 7500 КМ, па кад помножимо тај број са бројем жалби, јасно се види да је држава од жалби требало да наплати 37.500 КМ, али ове фирме су то избјегле. КАКО ИЗБЈЕГНУ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Миодраг

12.05.2023 05:12

Мањкавост закона, не трази им се да уз залбу прилозе доказ о плаценој такси.

Name

Славица

11.05.2023 21:01

Уух,која је то мафија!.... Подрска градонацелнику, као и увијек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојка

11.05.2023 21:02

Подршка градоначелнику зови грађане да их разрешимо функција то смо већ доказали кад су тражили опозив смрадови су требали да напусте скупштину смеће од особа јер немогу рећи људи јер нису то људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОБАХ

11.05.2023 21:02

Напред Градоначелниче, ни милиметар не попуштати, све на чистац. Народ је уз вас то смо јасно показали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орао

11.05.2023 23:02

Постовани Градонацелнице Свако би требао да зна да у Бијељини је осиње гнездо криминала и криминалаца од 1992 до данасњис дана и да само мозе Се детаљно развалити или га недирај док тај народ не нестане мозда други који додју Унисте гнездо и неце висе бити криминалаца А народ це добити слободу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сyднеy

12.05.2023 05:05

Тај захтјев влади РС јели послао постом или це га понијет са собом кад крене пјеске у БЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.05.2023 09:47

Смраду иди доктору на преглед.

Name

Краљ

12.05.2023 05:29

Свака част Градоначелниче Само да знате, народ са запада је уз вас и сву нашу подршку имате. Само напријед. Посматрамо ми вец дуго ста ти локални лопови раде са народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

12.05.2023 08:32

ПЕТРОВИЋ ЈЕ ЉУДИНА. СКОРО ПОМИСЛИМ, ЈЕ ЈЕ ХЕРЦЕГОВАЦ. ПОПТЕЊАЧИНА. КАО. ГОВЕДАРИЦА, ВУКАН И ОВИ ОКО ЊИХ СВЕ СТЕ У ПРАВУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

12.05.2023 12:49

Предједнику и Влади су битни спорт,музика и ракија једном речју забава.Ста њих тангира проблем комараца.Њима ни медједи не могу ниста а камоли комарци.Љубиса ти си и висе но сто треба изнад њих.Право богатство Бијељине и народа тог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цовјек

12.05.2023 14:16

Ово је нестваран лик на насој политицкој сцени. Кад га видис на ТВ облије те милина на коју си заборавио. Како неко мозе бити на целу опстине, а да је постен!? Ја њега ни по цему не могу везати ни за СДС, нити за било коју партију. Он је једноставно категорија људине. А таквих у политици нема. Било би дивно да сви на листама имамо неког попут њега да га моземо заокрузити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сл

12.05.2023 23:27

Овај цовек му делује постео.цестит цовјек сигурно.и.овај би требао да предводи опозицију.мислим да би заврсио посао.

ОДГОВОРИТЕ