М:тел донирао возило сеоским амбулантама у Бањалуци

У оквиру акције „Нисте сами, имате пријатеље“, коју компанија м:тел спроводи од 2021. године, дониран је аутомобил за потребе амбуланти породичне медицине за мјеста Пискавица, Верићи и Поткозарје.

Република Српска 11.05.2023 | 13:29
М:тел донирао возило сеоским амбулантама у Бањалуци

Никола Тацић, извршни директор за корпоративне послове компаније м:тел, заједно са сарадницима, 11. маја посјетио је мјесто Пискавица крај Бањалуке, дониравши возило за потребе амбуланата породичне медицине мјесних заједница Пискавица, Верићи и Поткозарје. 

У наведеним мјесним заједницама регистровано је 4.000 корисника у три амбуланте породичне медицине, али ниједна од њих нема лабораторију. Стога, донирано возило представља велику помоћ за становнике овог краја. План Дома здравља, којим би се умногоме олакшала брига о пацијентима, укључивала би теренски рад узимања узорака крви и њихов транспорт до бањалучке лабораторије.

„Задовољство ми је када имам прилику у име компаније м:тел уручити поклон, а нарочито када тај поклон има овако хуману намјену”, рекао је Тацић овом приликом и додао да су Град Бањалука и м:тел дугогодишњи пријатељи. „Част нам је када смо у прилици да изађемо у сусрет својим пријатељима и заједници, када је потребно помоћи онима којима је помоћ потребна. Овога пута, донирајући возило, помоћи ћемо онима који помажу, најхуманијима међу нама - љекарима, медицинском особљу и свакако њиховим пацијентима“, нагласио је Тацић, захваливши свима који су присустовали овом догађају овдје, нарочито медијима. Он је поручио да је то начин да се подстакну и други да помажу, односно да се укључе у живот заједнице, онако како то деценијама уназад чини компанија м:тел.

Примопредаји возила присуствовао је и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је захвалио компанији м:тел на већ традиционалном пријатељству које показује добрим дјелима. „Сваки поклон, свака донација је нешто што било ком дијелу нашег града много значи а ми са компанијом м:тел радимо најважније друштвене догађаје, концерте и фестивале који су познати цијелом региону“,  изјавио је Драшко Станивуковић.

У име амбуланата породичне медицине у Пискавици, Верићима и Поткозарју, кључеве аутомобила примила је директорка Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић, која је овом приликом рекла: „Захваљујем се компанији м:тел на донацији. Ово је пето ауто које Дом здравља има у свом посједу и користићемо га за обављање различитих кућних посјета. Кућне посјете које ми обављамо су посјете тимова породичне медицине, посјете медицинске сестре која ради у заједници, затим посјете које се тичу лабораторијске дијагностике и посјете тимова Центра за заштиту менталног здравља.“

Своју захвалност нису крили ни запослени у Амбуланти породичне медицине у Пискавици, који су нагласили да је ово многострука помоћ за становнике овог краја. Како су нагласили, поред тога што ће пацијентима бити лакше да обаве потребне претраге а да не путују 30 км до града, транспорт узорака који ће бити организован овим возилом допринијеће и смањењу гужве у централним лабораторијама у граду.

Александар Шибаревић, предсједник савјета мјесне заједнице Пискавица, поздравио је све присутне и захвалио се на подршци и помоћи мјештанима Пискавице, Поткозарја и Верића и изјавио: „Компанија м:тел је друштвено одговорна компанија која је још једном показала бит свог постојања и заиста имамо пријатеље.“

Компанија м:тел чије је и сједиште у граду Бањалука, деценијама уназад настоји да гради пријатељски однос са заједницом у којој послује, подржавајући пројекте Града, улажући у културу, образовање, спорт и хуманост. И овога пута, била је ту да потврди да становници Бањалуке и околине нису сами.   

(ПР) Фото: ПР

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пискавица

11.05.2023 15:00

У овој амбуланти је била лабараторија до прије 3,4 године...онда су је укинули и сад праве помпу сто це возити узорке у БЛ...страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

12.05.2023 14:58

Рудоњин мали.

Name

Еј Симбиоза

11.05.2023 20:37

Еј Симбиоза,како те дијете није срамота таквих сталнох поступака. Доста те висе,сјаси, јер ти заиста мислис да су људи који су јос овдје бас тако неуки. Отјерацете јос ово мало људи сто је остало овдје. Мрс будало

ОДГОВОРИТЕ