Коначно омогућен откуп станова у "ГТЗ" насељу

Градско Одјељење за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине обавијестило је кориснике стамбених јединица „ГТЦ“ насеља у Бијељини на који начин могу коначно приступити закупу, односно откупу тих стамбених јединица.

Република Српска 04.05.2023 | 09:34
Коначно омогућен откуп станова у "ГТЗ" насељу

Након уложених вишемјесечних напора градоначелника Љубише Петровића да се овај проблем ријеши, Скупштина града Бијељина је донијела Одлуку о давању сагласности на приватизацију градских станова у овом насељу.

Ово Одјељење је већ запримило захтјеве од неких корисника, а све додатне информације везане за закуп стамбених јединица у „ГТЦ“ насељу корисници могу добити у Одјељењу, у канцеларији број 60 или на број телефона 055 233 183.

Овај процес одвијаће се у двије фазе, од којих ће прва подразумијевати испуњавање услова за додјелу уговора о закупу стана, а потом ће услиједити друга фаза, која ће обухватити откуп тих стамбених јединица, о чему ће корисници бити благовремено обавјештени, саопштено је из Градске управе Бијељина.

(БН) Фото: БН 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

+

04.05.2023 07:49

ХВАЛА БОГУ. ПА ЈЕДНОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

04.05.2023 08:50

Гласали сте за нормалног и поштеног човјека па се он труди да вам олакша живот.За сваку похвалу је то,а да сте одабрали оне лопове на другој страни питање је да ли би то икад дочекали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћуран

04.05.2023 13:33

Након напора градонацелника, а одлуку донела скупстина. И онда се јави Арса да написе коментар. А градонацелник нема везе са тим осим у тексту БН да га мало спомену.

Name

КОРДУН

04.05.2023 09:35

кад ће се дозволити расељеним лицима диљем РС који су добили станове у стамбеним зградама које су изграђене средствима ЕУ а које користе по моделу социјалног становања да могу откупити додјељене станове. Ово је правно не одржива ситуација, а која је наметнута са циљем да се градови и општине домогну веома добрих станова. Да појасним, 2013. је одржана донаторска конференција на којој су прикупљена средства за трајно стамбено збрињавање расељених лица. Када су станови изграђени, објављен је Јавни оглас на који су се пријавила расељена лица. Након избора, додјелејну су станови , али по моделу социјалног становања, што значи, користиш али га не можеш откупити, што није трајно стамбено збрињавање. Осим тога, сви корисници тих станова су дискриминисани по праву на откуп стана. Ал зато требају за захвале одређеним особама у Републичком секретаријату за расељена лица и избјеглице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

04.05.2023 12:29

Ти станови су плаћени, наплаћени,преплаћени , да се "држава" брине о теби, она би ти то дала џада, без икаквих проблема, јер је и она то добила џаба !

Name

X

04.05.2023 09:45

Хвала !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орао

04.05.2023 14:14

Постовани Градонацелнице Стаје са оним становима сто људи Платисе и Јо’с нису власници 1/1 у тој Бијељини Тај криминал јос траје Ако се са криминалцима рукујес остацес без саке пре или после

ОДГОВОРИТЕ