Кonačno omogućen otkup stanova u "GTZ" naselju

Gradsko Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine obavijestilo je korisnike stambenih jedinica „GTC“ naselja u Bijeljini na koji način mogu konačno pristupiti zakupu, odnosno otkupu tih stambenih jedinica.

Republika Srpska 04.05.2023 | 09:34
Кonačno omogućen otkup stanova u "GTZ" naselju

Nakon uloženih višemjesečnih napora gradonačelnika Ljubiše Petrovića da se ovaj problem riješi, Skupština grada Bijeljina je donijela Odluku o davanju saglasnosti na privatizaciju gradskih stanova u ovom naselju.

Ovo Odjeljenje je već zaprimilo zahtjeve od nekih korisnika, a sve dodatne informacije vezane za zakup stambenih jedinica u „GTC“ naselju korisnici mogu dobiti u Odjeljenju, u kancelariji broj 60 ili na broj telefona 055 233 183.

Ovaj proces odvijaće se u dvije faze, od kojih će prva podrazumijevati ispunjavanje uslova za dodjelu ugovora o zakupu stana, a potom će uslijediti druga faza, koja će obuhvatiti otkup tih stambenih jedinica, o čemu će korisnici biti blagovremeno obavješteni, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

(BN) Foto: BN 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

+

04.05.2023 07:49

HVALA BOGU. PA JEDNOM.

ODGOVORITE
Name

Arsa

04.05.2023 08:50

Glasali ste za normalnog i poštenog čovjeka pa se on trudi da vam olakša život.Za svaku pohvalu je to,a da ste odabrali one lopove na drugoj strani pitanje je da li bi to ikad dočekali.

ODGOVORITE
Name

Ćuran

04.05.2023 13:33

Nakon napora gradonacelnika, a odluku donela skupstina. I onda se javi Arsa da napise komentar. A gradonacelnik nema veze sa tim osim u tekstu BN da ga malo spomenu.

Name

KORDUN

04.05.2023 09:35

kad će se dozvoliti raseljenim licima diljem RS koji su dobili stanove u stambenim zgradama koje su izgrađene sredstvima EU a koje koriste po modelu socijalnog stanovanja da mogu otkupiti dodjeljene stanove. Ovo je pravno ne održiva situacija, a koja je nametnuta sa ciljem da se gradovi i opštine domognu veoma dobrih stanova. Da pojasnim, 2013. je održana donatorska konferencija na kojoj su prikupljena sredstva za trajno stambeno zbrinjavanje raseljenih lica. Kada su stanovi izgrađeni, objavljen je Javni oglas na koji su se prijavila raseljena lica. Nakon izbora, dodjelejnu su stanovi , ali po modelu socijalnog stanovanja, što znači, koristiš ali ga ne možeš otkupiti, što nije trajno stambeno zbrinjavanje. Osim toga, svi korisnici tih stanova su diskriminisani po pravu na otkup stana. Al zato trebaju za zahvale određenim osobama u Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i izbjeglice.

ODGOVORITE
Name

Ha Ha

04.05.2023 12:29

Ti stanovi su plaćeni, naplaćeni,preplaćeni , da se "država" brine o tebi, ona bi ti to dala džada, bez ikakvih problema, jer je i ona to dobila džaba !

Name

X

04.05.2023 09:45

Hvala !!!

ODGOVORITE
Name

Orao

04.05.2023 14:14

Postovani Gradonacelnice Staje sa onim stanovima sto ljudi Platise i Jo’s nisu vlasnici 1/1 u toj Bijeljini Taj kriminal jos traje Ako se sa kriminalcima rukujes ostaces bez sake pre ili posle

ODGOVORITE