Јовановић: Додик и његова дружина сносе одговорност

Сва она надања која су постојала да ће послије ових избора БиХ коначно продисати, да ће доћи до спуштања тензија, да коначно политичари почну радити свој посао, да брину за бољитак грађана, за њихов стандард, економију, дакле да БиХ крене путем ЕУ, нажалост, од тога нема ништа, рекао је Милован Јовановић, новинар и политиколог.

Република Српска 02.05.2023 | 17:29
Јовановић: Додик и његова дружина сносе одговорност

Оцјењујући понашање Кристијана Шмита, високог представника, рекао је да је у најмању руку срамно.

"Високи представник Шмит… Потези које вуче и које је почео вући у изборној ноћи имају за циљ само продубљивање кризе и, једноставно, раста тензија, напетости. Дакле, БиХ умјесто да иде напријед, она назадује. Најодговорнија за цијело стање у којем се налази БиХ је, према мом мишљењу, прије свега међународна заједница – увјерава Јовановић.

Како је већ познато, Милорад Додик, предсједник Републике Српске, јуче је запријетио новим блокадама државне власти уколико на дневном реду на наредној сједници Савјета министара БиХ не буде нова источна интерконекција.

Јовановић у разговору каже да то није ново понашање Додика у смислу пријетње и блокаде власти подсјећајући како се Додик налази под санкцијама Америке и Велике Британије.

"Умјесто да те санкције дају резултат у смислу да Додик схвати да БиХ мора да профункционише, да држава мора кренути путем Европске уније, да грађани желе нови живот, стандард… Ми се и даље вртимо у том зачараном кругу етнонационализма. Дакле, видимо контраефекте санкција, као да нису уведене – каже Јовановић.

(БН/Хаyат)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Марко

02.05.2023 15:42

Па медјународној заједници и није циљ да буде онако како ми зелимо, вец они сами "резирају" стање и догадјаје, како њима највисе одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС-РВИ

02.05.2023 16:32

МЗ њега и дрзи да растури РС полако али сигурно!!! Циљ је раселити омладину из РС да постане земља стараца, због тога МЗ бурлу и подрзава у томе!!! Само немогу вјеровати да народ сути на ова сва понизавања која нам приредјује!!! Дузни до гусе, он купује ауто од 270000 КМ… па то је страсно!!!

Name

ти

02.05.2023 16:47

си теска супцина ко теби даје за право да придикујес смраду

Name

Миливоје

02.05.2023 17:33

Високи представник је изборног губитника прогласио предсједником.И то је доказ да додиг извршава налоге тзв међународне заједнице

Name

Соне БЛ

02.05.2023 18:27

Јој јел изасао овај из Лазе,кад су га пустили,видим ја нема га одавно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реа!иста

02.05.2023 19:46

У памет се народе видите ли да је све више актуелна пљачка и њихов живот на високој нози преко народне грбаче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Марко

02.05.2023 20:25

Само да додам. Циљ ЕУ је да добије јефтину радну снагу с Балкана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

02.05.2023 20:29

Тешко јер и позиција и опозиција су једно те исто иста валута једне новчанице која је стално у оптицају и помоћу које се богате и једни и други ко није сконтао његов проблем све је то добро уиграни тим који само прича шупље народу а притом имају добра примања и лагодно живе и који имају међусобни тал са Додиком и сви само замајавају радничку класу цједећи је и угњетавајући сви ми се гаде и сви су дно дна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Објективан

02.05.2023 22:34

Тако је. Америка ми ставила санкције а нема разлога да идé тамо.!Довољно је за њега лицно сто му све глупости и блокаде годинама толерису скупа са ЕУ дузносницима. Ради ста хоце говори ста хоце орјентисан ако тако не буде Како он хоце он це себоцијепити. И тако идé даље да блокадама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корлеоне

03.05.2023 05:38

Сто се овај налупа глупости мајко мока мила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

03.05.2023 08:17

СВЕ КРОЈИ И ПОДРЖАВА МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА. Ц И Љ. ДОБИЈУ МЛАДУ, ШКОЛОВАНУ, ЗДРАВУ РАДНУ СНАГУ. СВЕ КВАЛИФИКАЦИЈЕ И СА ПРАКСОМ. ОВДЈЕ НЕМА ВИШЕ НИШТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

03.05.2023 11:03

Додика не цијеним нити подржавам али исто тако се гадим и на друге политичке и медијске љигавце којима су уста пуна патриотска а у ударним терминима са њихових фреквенција можемо чути проверене српске душмане који потенцирају давно сазвакану причу да смо највећи зликовци

ОДГОВОРИТЕ