Jovanović: Dodik i njegova družina snose odgovornost

Sva ona nadanja koja su postojala da će poslije ovih izbora BiH konačno prodisati, da će doći do spuštanja tenzija, da konačno političari počnu raditi svoj posao, da brinu za boljitak građana, za njihov standard, ekonomiju, dakle da BiH krene putem EU, nažalost, od toga nema ništa, rekao je Milovan Jovanović, novinar i politikolog.

Republika Srpska 02.05.2023 | 17:29
Jovanović: Dodik i njegova družina snose odgovornost

Ocjenjujući ponašanje Kristijana Šmita, visokog predstavnika, rekao je da je u najmanju ruku sramno.

"Visoki predstavnik Šmit… Potezi koje vuče i koje je počeo vući u izbornoj noći imaju za cilj samo produbljivanje krize i, jednostavno, rasta tenzija, napetosti. Dakle, BiH umjesto da ide naprijed, ona nazaduje. Najodgovornija za cijelo stanje u kojem se nalazi BiH je, prema mom mišljenju, prije svega međunarodna zajednica – uvjerava Jovanović.

Kako je već poznato, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, juče je zaprijetio novim blokadama državne vlasti ukoliko na dnevnom redu na narednoj sjednici Savjeta ministara BiH ne bude nova istočna interkonekcija.

Jovanović u razgovoru kaže da to nije novo ponašanje Dodika u smislu prijetnje i blokade vlasti podsjećajući kako se Dodik nalazi pod sankcijama Amerike i Velike Britanije.

"Umjesto da te sankcije daju rezultat u smislu da Dodik shvati da BiH mora da profunkcioniše, da država mora krenuti putem Evropske unije, da građani žele novi život, standard… Mi se i dalje vrtimo u tom začaranom krugu etnonacionalizma. Dakle, vidimo kontraefekte sankcija, kao da nisu uvedene – kaže Jovanović.

(BN/Hayat)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Marko

02.05.2023 15:42

Pa medjunarodnoj zajednici i nije cilj da bude onako kako mi zelimo, vec oni sami "reziraju" stanje i dogadjaje, kako njima najvise odgovara.

ODGOVORITE
Name

VRS-RVI

02.05.2023 16:32

MZ njega i drzi da rasturi RS polako ali sigurno!!! Cilj je raseliti omladinu iz RS da postane zemlja staraca, zbog toga MZ burlu i podrzava u tome!!! Samo nemogu vjerovati da narod suti na ova sva ponizavanja koja nam priredjuje!!! Duzni do guse, on kupuje auto od 270000 KM… pa to je strasno!!!

Name

ti

02.05.2023 16:47

si teska supcina ko tebi daje za pravo da pridikujes smradu

Name

Milivoje

02.05.2023 17:33

Visoki predstavnik je izbornog gubitnika proglasio predsjednikom.I to je dokaz da dodig izvršava naloge tzv međunarodne zajednice

Name

Sone BL

02.05.2023 18:27

Joj jel izasao ovaj iz Laze,kad su ga pustili,vidim ja nema ga odavno....

ODGOVORITE
Name

Rea!ista

02.05.2023 19:46

U pamet se narode vidite li da je sve više aktuelna pljačka i njihov život na visokoj nozi preko narodne grbače.

ODGOVORITE
Name

Re Marko

02.05.2023 20:25

Samo da dodam. Cilj EU je da dobije jeftinu radnu snagu s Balkana.

ODGOVORITE
Name

#

02.05.2023 20:29

Teško jer i pozicija i opozicija su jedno te isto ista valuta jedne novčanice koja je stalno u opticaju i pomoću koje se bogate i jedni i drugi ko nije skontao njegov problem sve je to dobro uigrani tim koji samo priča šuplje narodu a pritom imaju dobra primanja i lagodno žive i koji imaju međusobni tal sa Dodikom i svi samo zamajavaju radničku klasu cjedeći je i ugnjetavajući svi mi se gade i svi su dno dna

ODGOVORITE
Name

Objektivan

02.05.2023 22:34

Tako je. Amerika mi stavila sankcije a nema razloga da idé tamo.!Dovoljno je za njega licno sto mu sve gluposti i blokade godinama tolerisu skupa sa EU duznosnicima. Radi sta hoce govori sta hoce orjentisan ako tako ne bude Kako on hoce on ce sebocijepiti. I tako idé dalje da blokadama.

ODGOVORITE
Name

Korleone

03.05.2023 05:38

Sto se ovaj nalupa gluposti majko moka mila.

ODGOVORITE
Name

+

03.05.2023 08:17

SVE KROJI I PODRŽAVA MEĐUNARODNA ZAJEDNICA. C I LJ. DOBIJU MLADU, ŠKOLOVANU, ZDRAVU RADNU SNAGU. SVE KVALIFIKACIJE I SA PRAKSOM. OVDJE NEMA VIŠE NIŠTA.

ODGOVORITE
Name

Miki

03.05.2023 11:03

Dodika ne cijenim niti podržavam ali isto tako se gadim i na druge političke i medijske ljigavce kojima su usta puna patriotska a u udarnim terminima sa njihovih frekvencija možemo čuti proverene srpske dušmane koji potenciraju davno sazvakanu priču da smo najveći zlikovci

ODGOVORITE