Обиљежена 31 година од убиства полицајца у Приједору

Поменом и полагањем вијенаца данас је обиљежена 31 година од погибије двадесетогодишњег полицајца Раденка Ђапе из Горњег Јеловца , прве жртве минулог рата у Приједору.

Република Српска 29.04.2023 | 19:08
Обиљежена 31 година од убиства полицајца у Приједору

Вијенце код спомен-плоче у Козарској улици положиле су бројне делегације, а први пут се на мјесту погибије свога сина јединца није појавила Раденкова мајка Марија, коју је болест спријечила да данас присуствује овом помену.

Умјесто ње, цвијеће је код спомен плоче положио њен брат, Раденков ујак, Ненад Завишић.

"Тешко је носити се са болом све ове године које су прошле јер то је ненадокнадив губитак за мајку, за породицу”, рекао је Завишић.

Из Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила града Приједор речено је да на жалост, никад нико није одговарао ни за Раденка ни за остале српске жртве у Приједору.

“Као и обично Тужилаштво и Суд БиХ не занима овај догађај и случајеви кад су у питању Срби, њих ништа не занима”, истакли су у Организацији породица погинулих и несталих.

Раденко Ђапа полицајац у Приједору,  убијен је мучки у ноћи између 30. априла и 1. маја 1992. године, приликом изласка из аутобуса када је кренуо на посао.

(БН9 Фото: БН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Милиција

30.04.2023 06:23

Тадасња милиција су били органи реда.Полиција је стигла касније са демократијом.Знацења и називи су разлицити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јдлф

30.04.2023 06:38

Покој му дуси и да се до краја истрази његово убиство, као и смрт 102 приједорска малољетника и сва она сила муке из Кератерма и других околних логора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

100x

30.04.2023 07:11

...више наоружани били Православци, ЈНА их кришом наоружавала, векики бр Православаца из ПД ишао у Хрв да "ратује" па се враћали и пријетили Бошњацима. Бошњаци се, наравно, послије таквих испада почели наоружавати , али ни близу колико Православци! И ко зна ко је убио овог лика и да ли је неком био дужан тако што је неког злостављао. Тада је лако било свалити све на Бошњаке а и данас је. У Приједору је убијено преко 4000 Бошњака и то се класификује као геноцид! Као фол "освета" за оне који су долазили наоружани до зуба па их Бошњаци убили јер су пуцали на њих!? Онај ко је имао највише наоружања има обавезу да брине да се злочини не десе а Правкславци то нису радили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумњам да су

30.04.2023 07:14

...Бошњаци убице! Уосталом, треба разоткрити да ли је Ђапо био умијешан у неке криминалне радње или ратне злочине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко,њемацка

30.04.2023 07:43

А,колико сте ви убили Муслимана и Католика у Приједору и околини,срам вас било

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аналитичар

30.04.2023 09:33

Из прича назови борачких српских организација овај Ђапо је убијен од стране тадашњих Муслимана данас Бошњака!!А сјећа ли се ико тих прољећних дана у Приједору?Град је био пун резервиста ЈНА,добровољаца повратника из Славоније,кафићи су били пуни,ситуација мучна на најмању спознају да је неко муслиман репетирају се пушке,милиционери Бошњаци су добијали отказе,станично одјељење у Козарцу је једино остало нису се хтјели раздужити формира се пункт да се одбрани насеље и онда се дешава Кератерм,Омарска итд.јер су се дојучерашње колеге сукобиле!!И овај Ђапо није погинуо од муслимана да се и то зна ради истине и ових СНСД-е "ратника" из борачке орг.или боље речено профитера!!

ОДГОВОРИТЕ