Obilježena 31 godina od ubistva policajca u Prijedoru

Pomenom i polaganjem vijenaca danas je obilježena 31 godina od pogibije dvadesetogodišnjeg policajca Radenka Đape iz Gornjeg Jelovca , prve žrtve minulog rata u Prijedoru.

Republika Srpska 29.04.2023 | 19:08
Obilježena 31 godina od ubistva policajca u Prijedoru

Vijence kod spomen-ploče u Kozarskoj ulici položile su brojne delegacije, a prvi put se na mjestu pogibije svoga sina jedinca nije pojavila Radenkova majka Marija, koju je bolest spriječila da danas prisustvuje ovom pomenu.

Umjesto nje, cvijeće je kod spomen ploče položio njen brat, Radenkov ujak, Nenad Zavišić.

"Teško je nositi se sa bolom sve ove godine koje su prošle jer to je nenadoknadiv gubitak za majku, za porodicu”, rekao je Zavišić.

Iz Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedor rečeno je da na žalost, nikad niko nije odgovarao ni za Radenka ni za ostale srpske žrtve u Prijedoru.

“Kao i obično Tužilaštvo i Sud BiH ne zanima ovaj događaj i slučajevi kad su u pitanju Srbi, njih ništa ne zanima”, istakli su u Organizaciji porodica poginulih i nestalih.

Radenko Đapa policajac u Prijedoru,  ubijen je mučki u noći između 30. aprila i 1. maja 1992. godine, prilikom izlaska iz autobusa kada je krenuo na posao.

(BN9 Foto: BN

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Milicija

30.04.2023 06:23

Tadasnja milicija su bili organi reda.Policija je stigla kasnije sa demokratijom.Znacenja i nazivi su razliciti.

ODGOVORITE
Name

Jdlf

30.04.2023 06:38

Pokoj mu dusi i da se do kraja istrazi njegovo ubistvo, kao i smrt 102 prijedorska maloljetnika i sva ona sila muke iz Keraterma i drugih okolnih logora.

ODGOVORITE
Name

100x

30.04.2023 07:11

...više naoružani bili Pravoslavci, JNA ih krišom naoružavala, vekiki br Pravoslavaca iz PD išao u Hrv da "ratuje" pa se vraćali i prijetili Bošnjacima. Bošnjaci se, naravno, poslije takvih ispada počeli naoružavati , ali ni blizu koliko Pravoslavci! I ko zna ko je ubio ovog lika i da li je nekom bio dužan tako što je nekog zlostavljao. Tada je lako bilo svaliti sve na Bošnjake a i danas je. U Prijedoru je ubijeno preko 4000 Bošnjaka i to se klasifikuje kao genocid! Kao fol "osveta" za one koji su dolazili naoružani do zuba pa ih Bošnjaci ubili jer su pucali na njih!? Onaj ko je imao najviše naoružanja ima obavezu da brine da se zločini ne dese a Pravkslavci to nisu radili!

ODGOVORITE
Name

Sumnjam da su

30.04.2023 07:14

...Bošnjaci ubice! Uostalom, treba razotkriti da li je Đapo bio umiješan u neke kriminalne radnje ili ratne zločine.

ODGOVORITE
Name

marko,njemacka

30.04.2023 07:43

A,koliko ste vi ubili Muslimana i Katolika u Prijedoru i okolini,sram vas bilo

ODGOVORITE
Name

Analitičar

30.04.2023 09:33

Iz priča nazovi boračkih srpskih organizacija ovaj Đapo je ubijen od strane tadašnjih Muslimana danas Bošnjaka!!A sjeća li se iko tih proljećnih dana u Prijedoru?Grad je bio pun rezervista JNA,dobrovoljaca povratnika iz Slavonije,kafići su bili puni,situacija mučna na najmanju spoznaju da je neko musliman repetiraju se puške,milicioneri Bošnjaci su dobijali otkaze,stanično odjeljenje u Kozarcu je jedino ostalo nisu se htjeli razdužiti formira se punkt da se odbrani naselje i onda se dešava Keraterm,Omarska itd.jer su se dojučerašnje kolege sukobile!!I ovaj Đapo nije poginuo od muslimana da se i to zna radi istine i ovih SNSD-e "ratnika" iz boračke org.ili bolje rečeno profitera!!

ODGOVORITE