Москва о разговору Си Ђинпинга и Зеленског

- Након што је објављено да су кинески председник, који се сматра пријатељем Владимира Путина, и украјински председник разгиварали телефоном, огласила се Москва.

Свијет 26.04.2023 | 15:25
Москва о разговору Си Ђинпинга и Зеленског

Наиме, портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да је Москва констатовала спремност Пекинга да успостави преговарачки процес, али је и истакла да није проблем у недостатку добрих планова.

"Примећујемо спремност кинеске стране да уложи напоре за успостављање преговарачког процеса. Кијевски режим до сада показује своје одбацивање било каквих разумних иницијатива, усмерених на политичко и дипломатско решење украјинске кризе, а евентуални пристанак на преговоре условљен је ултиматумима са намерно нереалним захтевима'', рекла је Захарова.

Коментаришући данашњи телефонски разговор украјинског председника Володимира Зеленског и његовог кинеског колеге Си Ђинпинга, Захарова је истакла да власти у Кијеву и ''њихови западни кустоси'' већ демонстрирали способност да окончају мирољубиве иницијативе.

''Према томе, мало је вероватно да ће било какве позиве на мир на адекватан начин примити марионете које контролишу из Вашингтона'', рекла је Захарова.

(Тањуг) Фото: Схуттерстоцк.цом/Батурина Yулиyа, илустрација 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Реално је

26.04.2023 14:34

Да се ви повучете и рат је завршен . То што ви мислите да је реално, да ви задржите све освојене територије или још више заузмете ти је нереално. Ствар је у тумачењу реалног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све бивсе

26.04.2023 16:58

Републике СССР немају дефинисан статус по питању тога. Сто је тако (веца политика) ,али ако мисле дефинисати најбоље је да некрецу као по наредби нацистицким путем Зеленског. Никоме се не препоруцује да иде тим путем "негирање идентитета неког аутохтоног народа" инаце нека заборе и на суверенитет и територијални интегтитет и на све сто су постали....

Name

Дкото сва Украјина

26.04.2023 17:02

Је руска територија. Реално тако це бити и у будуцности.

Name

Љубљана

26.04.2023 15:01

Свијет је пао у провалију. Нема излаза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

26.04.2023 15:05

Зеленског и& Цо. треба најприје војно поразити, тако хоце ЕУ, а за остало је лако..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сафет исовиц

26.04.2023 15:37

Никад ви зеленског нећете поразити Добро ово запамтите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велимир,

26.04.2023 15:54

Владимир,треба знати,ито без било каквог облика пристрасности,стварне разлоге руске интервенције у Украјини у фебруару прошле године.И не само то,сваки човјек који настоји да буде одговорна и добронамјерна личност морао би да буде добро информисан,како о стварним узроцима ратова,тако и о онима који скривени иза дебелих паравана и лажних политика имају и те како велики утицај на стање у свијету.Како оно у свери економије,финанасија,социјалне политике и законодавства,тако и у сфери духовних дешавања,потреса,насиља и изузетно перфидних насртаја на све оне који имају дијаметрално супротна мишљења о садашњости и будућности човјечанства.Најновији примјер за то представљају дешавања у Кијевској лаври гдје се врши нечувено насиље над духовницима,мирним и поштеним људима који обављају свети посао ширење Христове вјере и утврдјивања вјерника у њој.Свијет се налази у највећој кризи од постанка и како ће се све то завршити највише овиси од човјека,али још више од Створитеља свијета који неће остати пасиван с обзиром ко и ради чега разбуктава рат у Украјини.Не каже се без векиког разлога да је мудрост овога свијета лудост пред Богом.Мудрост и светост долазе с Неба,а глупости,зло и смртни гријех из сатанизираних ценатара свјетске моћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баш ти ћеш...

02.05.2023 01:57

...да нас просветлиш, Велимире, пророче. Тебе смо чекали! Пфффф!