Moskva o razgovoru Si Đinpinga i Zelenskog

- Nakon što je objavljeno da su kineski predsednik, koji se smatra prijateljem Vladimira Putina, i ukrajinski predsednik razgivarali telefonom, oglasila se Moskva.

Svijet 26.04.2023 | 15:25
Moskva o razgovoru Si Đinpinga i Zelenskog

Naime, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Moskva konstatovala spremnost Pekinga da uspostavi pregovarački proces, ali je i istakla da nije problem u nedostatku dobrih planova.

"Primećujemo spremnost kineske strane da uloži napore za uspostavljanje pregovaračkog procesa. Kijevski režim do sada pokazuje svoje odbacivanje bilo kakvih razumnih inicijativa, usmerenih na političko i diplomatsko rešenje ukrajinske krize, a eventualni pristanak na pregovore uslovljen je ultimatumima sa namerno nerealnim zahtevima'', rekla je Zaharova.

Komentarišući današnji telefonski razgovor ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i njegovog kineskog kolege Si Đinpinga, Zaharova je istakla da vlasti u Kijevu i ''njihovi zapadni kustosi'' već demonstrirali sposobnost da okončaju miroljubive inicijative.

''Prema tome, malo je verovatno da će bilo kakve pozive na mir na adekvatan način primiti marionete koje kontrolišu iz Vašingtona'', rekla je Zaharova.

(Tanjug) Foto: Shutterstock.com/Baturina Yuliya, ilustracija 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Realno je

26.04.2023 14:34

Da se vi povučete i rat je završen . To što vi mislite da je realno, da vi zadržite sve osvojene teritorije ili još više zauzmete ti je nerealno. Stvar je u tumačenju realnog.

ODGOVORITE
Name

Sve bivse

26.04.2023 16:58

Republike SSSR nemaju definisan status po pitanju toga. Sto je tako (veca politika) ,ali ako misle definisati najbolje je da nekrecu kao po naredbi nacistickim putem Zelenskog. Nikome se ne preporucuje da ide tim putem "negiranje identiteta nekog autohtonog naroda" inace neka zabore i na suverenitet i teritorijalni integtitet i na sve sto su postali....

Name

Dkoto sva Ukrajina

26.04.2023 17:02

Je ruska teritorija. Realno tako ce biti i u buducnosti.

Name

Ljubljana

26.04.2023 15:01

Svijet je pao u provaliju. Nema izlaza.

ODGOVORITE
Name

Lola

26.04.2023 15:05

Zelenskog i& Co. treba najprije vojno poraziti, tako hoce EU, a za ostalo je lako..

ODGOVORITE
Name

Safet isovic

26.04.2023 15:37

Nikad vi zelenskog nećete poraziti Dobro ovo zapamtite

ODGOVORITE
Name

Velimir,

26.04.2023 15:54

Vladimir,treba znati,ito bez bilo kakvog oblika pristrasnosti,stvarne razloge ruske intervencije u Ukrajini u februaru prošle godine.I ne samo to,svaki čovjek koji nastoji da bude odgovorna i dobronamjerna ličnost morao bi da bude dobro informisan,kako o stvarnim uzrocima ratova,tako i o onima koji skriveni iza debelih paravana i lažnih politika imaju i te kako veliki uticaj na stanje u svijetu.Kako ono u sveri ekonomije,finanasija,socijalne politike i zakonodavstva,tako i u sferi duhovnih dešavanja,potresa,nasilja i izuzetno perfidnih nasrtaja na sve one koji imaju dijametralno suprotna mišljenja o sadašnjosti i budućnosti čovječanstva.Najnoviji primjer za to predstavljaju dešavanja u Kijevskoj lavri gdje se vrši nečuveno nasilje nad duhovnicima,mirnim i poštenim ljudima koji obavljaju sveti posao širenje Hristove vjere i utvrdjivanja vjernika u njoj.Svijet se nalazi u najvećoj krizi od postanka i kako će se sve to završiti najviše ovisi od čovjeka,ali još više od Stvoritelja svijeta koji neće ostati pasivan s obzirom ko i radi čega razbuktava rat u Ukrajini.Ne kaže se bez vekikog razloga da je mudrost ovoga svijeta ludost pred Bogom.Mudrost i svetost dolaze s Neba,a gluposti,zlo i smrtni grijeh iz sataniziranih cenatara svjetske moći.

ODGOVORITE
Name

Baš ti ćeš...

02.05.2023 01:57

...da nas prosvetliš, Velimire, proroče. Tebe smo čekali! Pffff!