Подметнут пожар у кући масовног убице са Цетиња?!

Породична кућа Вука Бориловића (35) који је починио највећи масакр у новијој историји Црне Горе, када је у августу прошле године у крвавом пиру побио 10 људи, међу којима и двоје дјеце, највјероватније је намјерно запаљена.

Регион 26.04.2023 | 14:27
Подметнут пожар у кући масовног убице са Цетиња?!

Наиме, како преносе црногорски медији пожар је букнуо синоћ око 21 сат, а ватрогасци су успјели да локализују пожар у коме нико није повријеђен.

Мјештани Цетања су испричали да су они скоро па увјерени да је пожар подметнут, и то као одмазда за злочин који је Вук Бориловић починио прије осам мјесеци.

– Пожар који је избио у уторак око 21 сат у насељу Медовина у Цетињу, гдје се налази породична кућа Бориловића, који је одатле прије осам мјесеци кренуо у покољ, оштећена је ватром, али нико није повријеђен с обзиром на то да од злочина у њој нико и не живи – каже саговорник и додаје да је пожар локализован док је још био у почетној фази.

Сумња се да је пожар подметнут с обзиром на интензитет и почетне фазе ватрене стихије која је планула на три различита спрата у кући.

Милош Ћећановић, начелник Службе заштите и спашавања Престонице Цетиње, рекао је да је непозната особа пријавила да гори објекат.

– Добили смо дојаву у уторак у 21.09 часова од непознате особе која је јавила да гори кућа у Медовини и спустила слушалицу. Брзом интервенцијом, буквално за седам до осам минута угасили смо пожар – рекао је Ћећановић, а његову изјаву преноси Дан.

– Средњи спрат је горио, почетни пожар је био на доњем спрату и угашен је. На горњем спрату је, такође, био почетни, мали пожар који смо брзом интервенцијом угасили – додали су.

У гашењу пожара учествовала су два возила ватрогасне службе и пет ватрогасаца. Узрок пожара се утврђује, а полиција трага за непознатим починиоцем.

Како кажу мјештани Цетиња, полиција је од синоћ испред куће Бориловића.

– Полиција је цијеле ноћи дежурала и од јутрос дежура испред куће Бориловића и нико не може да јој се приближи. Сумња се да би неко могао да доврши започети посао – каже мештанин Цетиња.

Вук Бориловић, подсјетимо, из за сада непознатог разлога пресудио је прво својим подстанарима Наташи Мартиновић Пејовић (35) и њеним синовима Марку и Машану, а затим је монструм пресудио и Наташином куму Милану Митровићу (37), затим свом ујаку Горану Ђуришићу (54), а онда и комшији Рајку (56), Димитрији (81) и Даници Дрецун (74), а на крају Данијели (51) и њеној сестри Александри Радуновић (52), пише Курир.

У свом крвавом пиру ранио је шест особа које су се ту случајно затекле.

Након крвавог пира Вук Бориловић је опкољен од стане црногорске полиције, а истрагом је утврђено да је Бориловић страдао од хица једног од припадника полиције. Након покоља и његов суграђанин Ненад Нено Калуђеровић био је један од пуцача, ког је потом тужилаштво саслушало и пустило без кривичне одговорности јер је утврђено да хитац који је он упутио није био смртоносни.

Иначе, полиција сада Калуђеровића потражује због сумње да је учествовао у убиству у кући страве у Спужу и да је радећи за кавачки клан помогао Вељку Беливуку и Марку Миљковићу у злочинима.

(Курир)  Фото: Принтсцреен/Yоутубе/РТВ Цетиње, Приватна архива

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дрецун

26.04.2023 13:51

Мора да су били зли као онај Дрецун...

ОДГОВОРИТЕ
Name

И треба

26.04.2023 14:30

Запалити.

ОДГОВОРИТЕ