Podmetnut požar u kući masovnog ubice sa Cetinja?!

Porodična kuća Vuka Borilovića (35) koji je počinio najveći masakr u novijoj istoriji Crne Gore, kada je u avgustu prošle godine u krvavom piru pobio 10 ljudi, među kojima i dvoje djece, najvjerovatnije je namjerno zapaljena.

Region 26.04.2023 | 14:27
Podmetnut požar u kući masovnog ubice sa Cetinja?!

Naime, kako prenose crnogorski mediji požar je buknuo sinoć oko 21 sat, a vatrogasci su uspjeli da lokalizuju požar u kome niko nije povrijeđen.

Mještani Cetanja su ispričali da su oni skoro pa uvjereni da je požar podmetnut, i to kao odmazda za zločin koji je Vuk Borilović počinio prije osam mjeseci.

– Požar koji je izbio u utorak oko 21 sat u naselju Medovina u Cetinju, gdje se nalazi porodična kuća Borilovića, koji je odatle prije osam mjeseci krenuo u pokolj, oštećena je vatrom, ali niko nije povrijeđen s obzirom na to da od zločina u njoj niko i ne živi – kaže sagovornik i dodaje da je požar lokalizovan dok je još bio u početnoj fazi.

Sumnja se da je požar podmetnut s obzirom na intenzitet i početne faze vatrene stihije koja je planula na tri različita sprata u kući.

Miloš Ćećanović, načelnik Službe zaštite i spašavanja Prestonice Cetinje, rekao je da je nepoznata osoba prijavila da gori objekat.

– Dobili smo dojavu u utorak u 21.09 časova od nepoznate osobe koja je javila da gori kuća u Medovini i spustila slušalicu. Brzom intervencijom, bukvalno za sedam do osam minuta ugasili smo požar – rekao je Ćećanović, a njegovu izjavu prenosi Dan.

– Srednji sprat je gorio, početni požar je bio na donjem spratu i ugašen je. Na gornjem spratu je, takođe, bio početni, mali požar koji smo brzom intervencijom ugasili – dodali su.

U gašenju požara učestvovala su dva vozila vatrogasne službe i pet vatrogasaca. Uzrok požara se utvrđuje, a policija traga za nepoznatim počiniocem.

Kako kažu mještani Cetinja, policija je od sinoć ispred kuće Borilovića.

– Policija je cijele noći dežurala i od jutros dežura ispred kuće Borilovića i niko ne može da joj se približi. Sumnja se da bi neko mogao da dovrši započeti posao – kaže meštanin Cetinja.

Vuk Borilović, podsjetimo, iz za sada nepoznatog razloga presudio je prvo svojim podstanarima Nataši Martinović Pejović (35) i njenim sinovima Marku i Mašanu, a zatim je monstrum presudio i Natašinom kumu Milanu Mitroviću (37), zatim svom ujaku Goranu Đurišiću (54), a onda i komšiji Rajku (56), Dimitriji (81) i Danici Drecun (74), a na kraju Danijeli (51) i njenoj sestri Aleksandri Radunović (52), piše Kurir.

U svom krvavom piru ranio je šest osoba koje su se tu slučajno zatekle.

Nakon krvavog pira Vuk Borilović je opkoljen od stane crnogorske policije, a istragom je utvrđeno da je Borilović stradao od hica jednog od pripadnika policije. Nakon pokolja i njegov sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović bio je jedan od pucača, kog je potom tužilaštvo saslušalo i pustilo bez krivične odgovornosti jer je utvrđeno da hitac koji je on uputio nije bio smrtonosni.

Inače, policija sada Kaluđerovića potražuje zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu u kući strave u Spužu i da je radeći za kavački klan pomogao Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću u zločinima.

(Kurir)  Foto: Printscreen/Youtube/RTV Cetinje, Privatna arhiva

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Drecun

26.04.2023 13:51

Mora da su bili zli kao onaj Drecun...

ODGOVORITE
Name

I treba

26.04.2023 14:30

Zapaliti.

ODGOVORITE