Тужилаштво БиХ затражило притвор за Дудаковића

- Тужилаштво БиХ предложило је одређивање притвора некадашњем команданту Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифу Дудаковићу, потврђено је Срни у Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 25.04.2023 | 15:57
Тужилаштво БиХ затражило притвор за Дудаковића

Из Тужилаштва су појаснили да се приједлог за одређивање притвора Дудаковићу тражи због кршења мјера забране.

Дудаковић је прије неколико дана, поводом обиљежавања годишњице формирања такозване Армије БиХ, одржао говор у сарајевској општини Нови Град, гдје је причао о "босанском инату", злочинима, геноциду, опомињао "душмане" да "патриоте и те како све памте", позивао Бошњаке "на јединство и спремност на одбрану државе".

Из Тужилаштва БиХ тада је Срни речено да ће тим тужилаца размотрити иступе бившег команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ коме су већ одређене мјере забране, те да ће након прикупљања информација о посљедњим иступима размотрити и донијети одлуку о даљим активностима.

У Суду БиХ тада је речено Срни да су Дудаковићу мјере забране изречене још у октобру 2018. године и да су и даље на снази.

Оптужница терети Дудаковића и остале за убиство више од 300 Срба, међу којима највише цивила углавном старије животне доби, као и војника који су се предали или били заробљени.

Тијела једног броја жртава пронађена су након рата и ексхумирана из више појединачних и масовних гробница, а за посмртним остацима неких од убијених још се трага.

Дио оптужнице за Дудаковића односи се и на ратне злочине над жртвама бошњачке националности, припадницима и присталицама Народне одбране Аутономне Покрајине Западна Босна за вријеме сукоба у Цазинској крајини, на подручју Бихаћа и Цазина.

Суђење Дудаковићу и још шеснаесторици припадника бошњачке војске за стравичне злочине почињене над српским цивилима и заробљеницима у Западној Крајини 1995. године пред Судом БиХ већ неколико пута је прекидано, а крај маратонском процесу се не назире.

(Срна) Фото: АА/Илустрација

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Секи

25.04.2023 14:26

Ако је тузиоц као сто је главни тузиоц Брцко Дистрикта Зекеријах Мујкановиц,онда це сигурно истјерати правду ,смеце тузилацко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

26.04.2023 08:18

Сада це и он побјеци као онај зликовац махмуљин.

Name

бобан

25.04.2023 14:59

Крајње вријеме за недодирљивог генерала Ал Каида .

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАМЕН

25.04.2023 15:06

Суд БиХ цека да сви судитии и донијети пресудусвједоци ЗЛЦИНИ ДУДАКОВИЦА и такозване Армије БиХ помру па це онда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска посла

25.04.2023 15:14

Цовјек бијо у окрузењу без муниције хране нису му могли ниста сад га тузр сто није имо муницију и храну

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаааа

25.04.2023 15:26

Ратни злочинац Атиф Дудаковић,Сакиб Махмуљин Насер Орић,нема живота и мира у БиХ док се они не похапсе и одреди им доживотна робија за сва злодијела која су чинили заједно са муџахединима у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре јаја

25.04.2023 22:03

А шта је са оним који су у Србији или негдје у свијету који су починили злочине над цивилима Бошњацима? Овај је бар ратник , ако је неког убио ( а увјерен сам да није, генерали је иду на прве линије гдје се гине) онда то може нити само војник. Ако је команди и за то сноси одговорнос, нека се долазе и ка сам да иде у затвор. Људе које су били у “кавезу” и били војници признате државе да иду у затвор зато сто нису легли да ин неко покоље? Да је мој народ радио неком другом народу радио оно сто су радили Бошњацима , ја би прешао у ту војску и борио се против њих!!! Знамо сви ко је у Хагу и колико година су добили сви заједно. А они сто се крију, једнога дана доцице пред суд који је неизбјежан !!

Name

Милан

25.04.2023 16:02

Зликовцу је одавно мјесто у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

25.04.2023 16:37

Ххахахаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цивил

25.04.2023 19:26

Ако имс државе и закона у притвор са њим.Одмсх ако не нтреба нико да постује закон ,и судове.

ОДГОВОРИТЕ