Избори на КиМ биће срамота Европе и цијелог свијета

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да ће избори у недељу у четири општине на северу КиМ бити ужасан дан за демократију, тежак дан за српски народ, али и срамота за Европу, свет и земље Квинте.

Србија 20.04.2023 | 21:39
Избори на КиМ биће срамота Европе и цијелог свијета

"То ће бити дан када ће званично бити облежена срамота Европе и света, због тога што су организовали те изборе и поздављају их", рекао је Вучић у емисији "Прва тема" на ТВ Прва.

Вучић је рекао да Србији не учествују на тим изборима јер већ 10 година није формирана Заједница српских општина, у складу са Бриселским споразумом.

Истакао је да Срби нису напустили косовске институције због хира и зато што воле барикаде, већ зато што је противправно смењен директор Дирекције косовске полиције за Север командир Ненад Ђурић, али и због увођења ВЕРБАЛНОГ ДЕЛИКТА ЗА СРБЕ, хапшења Срба и свакодневног малтретирања и провоцирања Срба.

"Пуцали су на Јовановића, који је крив јер је носио шепре на митровачку пијацу", навео је Вучић.

Указао је на то да "девет година учествујемо у институцијама по Бриселском споразуму, док Приштина 10. година по том истом споразуму не формира ЗСО".

"Бићу сасвим отворен, баш ме брига - ово је срамота Квинте, шта се дешава", нагласио је Вучић. Каже да су сви на западу већ подржали изборе у недељу на северу КиМ и "да ће још нама да соле памет како су Срби криви".

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

"

20.04.2023 19:59

ВУЧИЋУ. СВЕ СТЕ У ПРАВУ. МНОГИ СУ ПОКВАРЕНИ ЉУДИ. СРАМ БИЛО "ВЕЛИКИХ" ИЗ СВИЈЕТА. ВИ СТЕ СУПЕРИОРНИ НАД ЊИМА У СВЕМУ. АЛИ ТРЕБА НАРОД ТО ЗА ЗНА. ЧУВАЈТЕ ЗДРАВЉЕ. ЖИВИЈЕЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

20.04.2023 20:04

е нек си нарузио европљане ено видим сви се црвене

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

20.04.2023 20:23

БРАВО И ПАМЕТНО ВУЧИЋУ. ПОРУКА ОНИМА, КОЈИ ТРАЖЕ ДА УВЕДЕТЕ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ. "ПРЕКИНИТЕ РАТ. А НАС ОСТАВИТЕ НА МИРУ". САМО СРБИН ИМА ТУ ЛОГИКУ И ХРАБРОСТ. ЧУВАЈТЕ ЛИЧНО ЗДРАВЉЕ. МНОГО СТЕ РАДИЛИ. ЈЕР ВИДИ СЕ ПО ЗНАЊУ И ОБРАЗОВАЊУ. ЖИВИЈЕЛИ. МИСЛИТЕ ДА ЖИВИТЕ СВОЈОЈ ПОРОДИЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРАЉ

20.04.2023 20:27

ВУЧИЋУ. СВАКА ВАМ ЧАСТ. ВЕЛИКИ РАД, ОБРАЗОВАЊЕ, ХРАБРОСТ, ПАТРИОТИЗАМ. ЖИВИЈЕЛИ. ИЗ РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Избори

20.04.2023 22:10

...у БиХ су били нерегулqрни па се ниси оглашавао! Додик ти је прије неки дан у лице рекао да жели да сруши Босну и Херцеговину а ти ни мукајет! Зато, сиктер, Вучићу! Одјеби од Републике Косово, Републике Босне и Херцеговине !

ОДГОВОРИТЕ
Name

није него

21.04.2023 06:10

А што паметно збориш,несрећо једна!

Name

крк

20.04.2023 23:48

Дај мало таблу Додику,неиде му рачуница,стижу дугови.

ОДГОВОРИТЕ