Izbori na KiM biće sramota Evrope i cijelog svijeta

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će izbori u nedelju u četiri opštine na severu KiM biti užasan dan za demokratiju, težak dan za srpski narod, ali i sramota za Evropu, svet i zemlje Kvinte.

Srbija 20.04.2023 | 21:39
Izbori na KiM biće sramota Evrope i cijelog svijeta

"To će biti dan kada će zvanično biti obležena sramota Evrope i sveta, zbog toga što su organizovali te izbore i pozdavljaju ih", rekao je Vučić u emisiji "Prva tema" na TV Prva.

Vučić je rekao da Srbiji ne učestvuju na tim izborima jer već 10 godina nije formirana Zajednica srpskih opština, u skladu sa Briselskim sporazumom.

Istakao je da Srbi nisu napustili kosovske institucije zbog hira i zato što vole barikade, već zato što je protivpravno smenjen direktor Direkcije kosovske policije za Sever komandir Nenad Đurić, ali i zbog uvođenja VERBALNOG DELIKTA ZA SRBE, hapšenja Srba i svakodnevnog maltretiranja i provociranja Srba.

"Pucali su na Jovanovića, koji je kriv jer je nosio šepre na mitrovačku pijacu", naveo je Vučić.

Ukazao je na to da "devet godina učestvujemo u institucijama po Briselskom sporazumu, dok Priština 10. godina po tom istom sporazumu ne formira ZSO".

"Biću sasvim otvoren, baš me briga - ovo je sramota Kvinte, šta se dešava", naglasio je Vučić. Kaže da su svi na zapadu već podržali izbore u nedelju na severu KiM i "da će još nama da sole pamet kako su Srbi krivi".

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

"

20.04.2023 19:59

VUČIĆU. SVE STE U PRAVU. MNOGI SU POKVARENI LJUDI. SRAM BILO "VELIKIH" IZ SVIJETA. VI STE SUPERIORNI NAD NJIMA U SVEMU. ALI TREBA NAROD TO ZA ZNA. ČUVAJTE ZDRAVLJE. ŽIVIJELI.

ODGOVORITE
Name

yu

20.04.2023 20:04

e nek si naruzio evropljane eno vidim svi se crvene

ODGOVORITE
Name

+

20.04.2023 20:23

BRAVO I PAMETNO VUČIĆU. PORUKA ONIMA, KOJI TRAŽE DA UVEDETE SANKCIJE RUSIJI. "PREKINITE RAT. A NAS OSTAVITE NA MIRU". SAMO SRBIN IMA TU LOGIKU I HRABROST. ČUVAJTE LIČNO ZDRAVLJE. MNOGO STE RADILI. JER VIDI SE PO ZNANJU I OBRAZOVANJU. ŽIVIJELI. MISLITE DA ŽIVITE SVOJOJ PORODICI.

ODGOVORITE
Name

KRALJ

20.04.2023 20:27

VUČIĆU. SVAKA VAM ČAST. VELIKI RAD, OBRAZOVANJE, HRABROST, PATRIOTIZAM. ŽIVIJELI. IZ RS.

ODGOVORITE
Name

Izbori

20.04.2023 22:10

...u BiH su bili neregulqrni pa se nisi oglašavao! Dodik ti je prije neki dan u lice rekao da želi da sruši Bosnu i Hercegovinu a ti ni mukajet! Zato, sikter, Vučiću! Odjebi od Republike Kosovo, Republike Bosne i Hercegovine !

ODGOVORITE
Name

nije nego

21.04.2023 06:10

A što pametno zboriš,nesrećo jedna!

Name

krk

20.04.2023 23:48

Daj malo tablu Dodiku,neide mu računica,stižu dugovi.

ODGOVORITE