Подијелили фотеље и позиције па се сјетили да дижу тензије

Клуб посланика СДС, ПДП и Листе за правду и ред у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ напустио је данашњу сједницу због катастрофалног рада владајуће већине у БиХ и данашњег споразума бошњачких странака који се односи на имовину.

Босна и Херцеговина 19.04.2023 | 16:30
Подијелили фотеље и позиције па се сјетили да дижу тензије

- Прво су подијели фотеље, министарске позиције и обезбиједили себи рекордан буџет од 1,3 милијарде марака, онда су се сјетили да дижу ниво тензија и ратнохушкачке реторике отварајући питање имовине на потпуно неприхватљив начин – рекао је предсједник ПДП-а и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Бранислав Бореновић. 

Истиче да је данашње потписивање декларације којом се бошњачке политичке странке једнострано и неприхватљиво односе према имовини Републике Српске је лош предзнак којим се уводи БиХ у нови вртлог тензија.

- Осуђујм лидере бошњачких политичких структура који очигледно, свјесно или не, додатно стварају конфликте око питања имовине на начин за који и сами знају да је неприхватљив. Нормално да нећемо дозволити да имовина Републике Српске, њених општина и градова буде предмет било каквих распарчавања. Ми смо данас изашли са сједнице, позвали ову власт да се уразуми и почне бавити стварним проблемом људи, а тешке теме остави по страни док бар не покушају пронаћи консензус – рекао је Бореновић. 

Навео је да је ово начин функционисања неодговорне власти, која иде у неке своје сукобе, пуних фотеља и рачуна, правећи велике теме и стварајући нове фронтове, док се не баве оним чиме би требало, ограничавањем поскупљења, акцизама, борбом против криминала и корупције. 

- Осим овог катастрофалног споразума бошњачких странака, имамо ситуацију и да Савјет министара БиХ у којем се налазе СНСД, ХДЗ и тројка данас шаље антиуставан закон о граничној полицији којим узимају наше право да имамо нашу заставу и обиљежја на граничним прелазима. Гласали су и за признавање диплома тзв. Косова, што је, могу слободно рећи, апсолутно антисрпска политика – поручио је Бореновић.

(БН) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

БЛ

19.04.2023 15:18

А кад се НСРС бави стварима које нису у њеним надлезностима онда иде гласање и аплауз? Ниста ни ви не радите другације него ови сад са тим споразумом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теги. И клошарац

20.04.2023 02:40

Дијелимо нерад у ,,заједничким,, због заједничке валуте која ни нашм баји није мрска

Name

Конспирација

19.04.2023 16:03

Српска је пред БАНКРОТОМ ! Ово можда ружно звући, али то је једина ИСТИНА ! "Баји'' треба разлог да се направи НЕРЕД и да се склоне из тог НЕРЕДА !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конспирација

19.04.2023 16:05

Црнадак: РС у овој години мора вратити 1,2 милијарде КМ вањског дуга, Додик нема рјешење !

ОДГОВОРИТЕ
Name

То

19.04.2023 17:39

Додик има у џепу и решење и ту 1,2 милијарде км.

Name

Соне БЛ

19.04.2023 16:39

Теби се странка несто дијели...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко Грчка

19.04.2023 20:16

Свака држава је грунтовни титулар државне имовине али је свугдје локална заједница њен корисник и посједник. Ништа чудно или необично. Но, овдје се вјештачки прави криза како би се скренула пажња са банкрота РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

20.04.2023 02:55

Драги Бореновицу остајес са мало таквих као сто си.Не моземо оцекивати боље сјутра са овим који јуре,купују незнање јер знање се не мозе купити.Политика није за свакога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

20.04.2023 04:56

Ма сви сте ви исти. И Ви седите у тим фотељама. Докле висе тих тензија. Када ћете се почети искрено бавити овим биједним народом. Само бла, бла, а од тога никакве фајде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

20.04.2023 07:03

Бороновицу Мислим да морас имати петљу да урадис потез висе осим износења цињеница ...знамо да говорис истини а претпостављамо да се бавис истим стварима као и резим према медјународној заједници... тј само реторицки .. без икаквих санкција или акција.

Name

Словенац

20.04.2023 08:05

Ниси напустио сједнице због пељеског моста трговске горе то није био интерес а сад јест

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иха!

20.04.2023 15:52

Свачија и ничија! БиХ!

ОДГОВОРИТЕ