Podijelili fotelje i pozicije pa se sjetili da dižu tenzije

Klub poslanika SDS, PDP i Liste za pravdu i red u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH napustio je današnju sjednicu zbog katastrofalnog rada vladajuće većine u BiH i današnjeg sporazuma bošnjačkih stranaka koji se odnosi na imovinu.

Bosna i Hercegovina 19.04.2023 | 16:30
Podijelili fotelje i pozicije pa se sjetili da dižu tenzije

- Prvo su podijeli fotelje, ministarske pozicije i obezbijedili sebi rekordan budžet od 1,3 milijarde maraka, onda su se sjetili da dižu nivo tenzija i ratnohuškačke retorike otvarajući pitanje imovine na potpuno neprihvatljiv način – rekao je predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović. 

Ističe da je današnje potpisivanje deklaracije kojom se bošnjačke političke stranke jednostrano i neprihvatljivo odnose prema imovini Republike Srpske je loš predznak kojim se uvodi BiH u novi vrtlog tenzija.

- Osuđujm lidere bošnjačkih političkih struktura koji očigledno, svjesno ili ne, dodatno stvaraju konflikte oko pitanja imovine na način za koji i sami znaju da je neprihvatljiv. Normalno da nećemo dozvoliti da imovina Republike Srpske, njenih opština i gradova bude predmet bilo kakvih rasparčavanja. Mi smo danas izašli sa sjednice, pozvali ovu vlast da se urazumi i počne baviti stvarnim problemom ljudi, a teške teme ostavi po strani dok bar ne pokušaju pronaći konsenzus – rekao je Borenović. 

Naveo je da je ovo način funkcionisanja neodgovorne vlasti, koja ide u neke svoje sukobe, punih fotelja i računa, praveći velike teme i stvarajući nove frontove, dok se ne bave onim čime bi trebalo, ograničavanjem poskupljenja, akcizama, borbom protiv kriminala i korupcije. 

- Osim ovog katastrofalnog sporazuma bošnjačkih stranaka, imamo situaciju i da Savjet ministara BiH u kojem se nalaze SNSD, HDZ i trojka danas šalje antiustavan zakon o graničnoj policiji kojim uzimaju naše pravo da imamo našu zastavu i obilježja na graničnim prelazima. Glasali su i za priznavanje diploma tzv. Kosova, što je, mogu slobodno reći, apsolutno antisrpska politika – poručio je Borenović.

(BN) 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

BL

19.04.2023 15:18

A kad se NSRS bavi stvarima koje nisu u njenim nadleznostima onda ide glasanje i aplauz? Nista ni vi ne radite drugacije nego ovi sad sa tim sporazumom.

ODGOVORITE
Name

Tegi. I klošarac

20.04.2023 02:40

Dijelimo nerad u ,,zajedničkim,, zbog zajedničke valute koja ni našm baji nije mrska

Name

Konspiracija

19.04.2023 16:03

Srpska je pred BANKROTOM ! Ovo možda ružno zvući, ali to je jedina ISTINA ! "Baji'' treba razlog da se napravi NERED i da se sklone iz tog NEREDA !!

ODGOVORITE
Name

Konspiracija

19.04.2023 16:05

Crnadak: RS u ovoj godini mora vratiti 1,2 milijarde KM vanjskog duga, Dodik nema rješenje !

ODGOVORITE
Name

То

19.04.2023 17:39

Додик има у џепу и решење и ту 1,2 милијарде км.

Name

Sone BL

19.04.2023 16:39

Tebi se stranka nesto dijeli...

ODGOVORITE
Name

Ko Grčka

19.04.2023 20:16

Svaka država je gruntovni titular državne imovine ali je svugdje lokalna zajednica njen korisnik i posjednik. Ništa čudno ili neobično. No, ovdje se vještački pravi kriza kako bi se skrenula pažnja sa bankrota RS!

ODGOVORITE
Name

Student

20.04.2023 02:55

Dragi Borenovicu ostajes sa malo takvih kao sto si.Ne mozemo ocekivati bolje sjutra sa ovim koji jure,kupuju neznanje jer znanje se ne moze kupiti.Politika nije za svakoga.

ODGOVORITE
Name

XY

20.04.2023 04:56

Ma svi ste vi isti. I Vi sedite u tim foteljama. Dokle vise tih tenzija. Kada ćete se početi iskreno baviti ovim bijednim narodom. Samo bla, bla, a od toga nikakve fajde.

ODGOVORITE
Name

Zoran

20.04.2023 07:03

Boronovicu Mislim da moras imati petlju da uradis potez vise osim iznosenja cinjenica ...znamo da govoris istini a pretpostavljamo da se bavis istim stvarima kao i rezim prema medjunarodnoj zajednici... tj samo retoricki .. bez ikakvih sankcija ili akcija.

Name

Slovenac

20.04.2023 08:05

Nisi napustio sjednice zbog peljeskog mosta trgovske gore to nije bio interes a sad jest

ODGOVORITE
Name

Iha!

20.04.2023 15:52

Svačija i ničija! BiH!

ODGOVORITE