Бијељина донира за Цојлета!

У Бијељини се у наредним данима организује хуманитарна акција за даље лијечење нашег суграђанина Гордана Савића Цојлета који се бори са агресивним обликом тумора на мозгу. Горданове пријатељице и пријатељи су се за кратко вријеме организовали да помогну у прикупљању новчаних средстава. Покренут је низ иницијатива:

Република Српска 12.04.2023 | 18:15
Бијељина донира за Цојлета!

У сриједу 12.04. у 20х у Кафе бару Смоквица ће се одржати хуманитарна свирка на којој ће наступити Божо Блуес, Ш.Т.Р.А.Ј.К, Фирма и Неон бенд.

Од 12.04. до 16.04. у Праха Пуб & Грилл-у траје акција - укупан износ од точеног Франзисканера намијењен је Гордановом лијечењу.

Од 12.04. кутије за донације се налазе у идућим локалима: Кафе бар Смоквица, Праха Пуб & Грилл, Зен Цафе, Цафе бар Ренее и Крчма Буренце.

Сљедећих недјеља биће организоване додатне активности.

Сви који нам се не могу лично придружити а желе да помогну Гордану, могу уплатити жељени износ на његове личне рачуне:

Донације у КМ: 5722460000288797

Донације у ЕУР:

СWИФТ: МФБЛБА22

ИБАН: БА395722460001100493

У Србији је у оквиру фондације Буди Хуман отворен хуманитарни број и жиро рачуни на које се такође могу извршити уплате у динарима и иностраној валути хттпс://www.будихуман.рс/корисник/1470/гордан-Савић, а очекује се хуманитарни број у БиХ у мају. Како Гордан 18.04. путује у Хрватску на додатне терапије, сваки дан је важан да прикупимо потребна средства.

Гордану је у марту 2022. године дијагностикован агресивни облик малигног тумора мозга – мултицентрични глиобластом, без ИДХ мутације ЦНС WХО градус 4. Ради се о најагресивнијем тумору мозга за који су прогнозе поражавајуће.

С обзиром на ПХ налаз одлучено је да се уради операција већег дијела тумора у предјелу тригонума латералне коморе. Гордан је оперисан у априлу 2022. године у Клиничком центру Србије. Након кратког опоравка код куће упућен је у Универзитетски клинички центар Републике Српске, гдје је примао хемиотерапију и радиотерапију у периоду од мјесец дана.

Од јуна 2022. је у Бијељини, на кућном лијечењу, гдје је наставио са хемиотерапијом у осам циклуса. До децембра прошле године стање је било добро, што су показивали и налази, међутим, од децембра се нагло погоршава. МР која је рађена у јануару 2023. године показује да је дошло до значајне прогресије тумора и да операција није могућа.  

Већ годину дана траје Горданова борба за живот: користи иностране вакцине, генску терапију и бројне лијекове чија је набавка изузетно скупа.

До сада су Горданови родитељи уз помоћ родбине и пријатеља успијевали да обезбиједе средства за лијечење, али сада је потребна помоћ у виду донација људи добре воље. Отворила се могућност да се Гордану помогне у једној клиници у Франкфурту, али с обзиром да је скоро непокретан, тренутна опција је слична троседмична терапија у Хрватској. Уколико му се стање још више погорша, неће моћи да путује, зато је сваки дан драгоцјен.

Средства су потребна за наставак лијечења у иностранству, путне трошкове и трошкове смјештаја у току лијечења.

(БН) Фото: Уступљена фотографија