Постоји предмет за све особе које су на црној листи

"У Тужитељству БиХ постоји у раду предмет којим су обухваћене све правне и физичке особе које доспију на црну листу, те се провјеравају доступни наводи о незаконитим активностима ових особа, које би могле бити предмет истраге из надлежности Тужитељства БиХ", речено је за Н1 из Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 16.03.2023 | 13:27
Постоји предмет за све особе које су на црној листи

У односу на бившег директора Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) Османа Мехмедагића, додају из Тужилаштва, постоји и предмет који је од раније у раду, а када буде донесена тужилачка одлука, јавност ће бити информисана.

Подсјетимо, Мехмедагић је јуче стављен на црну листу Сједињених Америчких Држава.

Осим Мехмедагића познатијег као Осмица, на овој листи нашли су се и Един Гачанин, вођа суперкартела и Драган Станковић, директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове.

Између осталог, наведено је да је у свом службеном својству генералног директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Мехмедагић злоупотријебио државну телекомуникациону компанију у корист Странке демократске акције (СДА), једне од највећих политичких странака у БиХ.

(Н1)  Фото:АА

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ругипп

16.03.2023 12:54

Деурића из РУГИПП на црну листу, он је КУМ земљишне мафије у РС И РУГИПП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

16.03.2023 12:56

Невјероватна је ћињеница да је администрација САД на црну листу због корупције ставила неколико високопозиционираних политићара из власти у БИХ и РС, а да нити тужилаштво ни МУП, ОБА, или СИПА, не врше никакве истраге, нити дају било каква саопштења у јавности, о каквим се конкретно слућајевима ради, односно због каквих коруптивних радњи су та лица досплела на црну листу САД?? Да је којим пуким слућајем неки обични грађанин залутао на ову листу, истога момента би бијо ухапшен и процесуиран! И сада неко ми неко покуша објаснити, како је то у БИХ, односно РС закон исти за све њене грађане!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

За неких 20 година

16.03.2023 13:12

Ма није зурба, док удје у апсолутну застару

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

16.03.2023 15:31

Никакве гајде од тог предмета

Name

Руњо

16.03.2023 13:46

Само це вам се ти предмети осусити у ладицама. Нецете ви то ни погледати само цекате застару. Ви сте то вец наплатили дебело

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

16.03.2023 15:31

Додик и Шпирић су годинама на Америчкој црној листи, изгледа да су за тужилаштво недоступни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирса

16.03.2023 23:04

Па тај Станковић ће ујутро опет узети милион па у понд опет мил а ви се сликај те испред Цоца-цоле

ОДГОВОРИТЕ