Postoji predmet za sve osobe koje su na crnoj listi

"U Tužiteljstvu BiH postoji u radu predmet kojim su obuhvaćene sve pravne i fizičke osobe koje dospiju na crnu listu, te se provjeravaju dostupni navodi o nezakonitim aktivnostima ovih osoba, koje bi mogle biti predmet istrage iz nadležnosti Tužiteljstva BiH", rečeno je za N1 iz Tužilaštva BiH.

Bosna i Hercegovina 16.03.2023 | 13:27
Postoji predmet za sve osobe koje su na crnoj listi

U odnosu na bivšeg direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Osmana Mehmedagića, dodaju iz Tužilaštva, postoji i predmet koji je od ranije u radu, a kada bude donesena tužilačka odluka, javnost će biti informisana.

Podsjetimo, Mehmedagić je juče stavljen na crnu listu Sjedinjenih Američkih Država.

Osim Mehmedagića poznatijeg kao Osmica, na ovoj listi našli su se i Edin Gačanin, vođa superkartela i Dragan Stanković, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Između ostalog, navedeno je da je u svom službenom svojstvu generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Mehmedagić zloupotrijebio državnu telekomunikacionu kompaniju u korist Stranke demokratske akcije (SDA), jedne od najvećih političkih stranaka u BiH.

(N1)  Foto:AA

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

rugipp

16.03.2023 12:54

Deurića iz RUGIPP na crnu listu, on je KUM zemljišne mafije u RS I RUGIPP.

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

16.03.2023 12:56

Nevjerovatna je ćinjenica da je administracija SAD na crnu listu zbog korupcije stavila nekoliko visokopozicioniranih politićara iz vlasti u BIH i RS, a da niti tužilaštvo ni MUP, OBA, ili SIPA, ne vrše nikakve istrage, niti daju bilo kakva saopštenja u javnosti, o kakvim se konkretno slućajevima radi, odnosno zbog kakvih koruptivnih radnji su ta lica dosplela na crnu listu SAD?? Da je kojim pukim slućajem neki obični građanin zalutao na ovu listu, istoga momenta bi bijo uhapšen i procesuiran! I sada neko mi neko pokuša objasniti, kako je to u BIH, odnosno RS zakon isti za sve njene građane!??

ODGOVORITE
Name

Za nekih 20 godina

16.03.2023 13:12

Ma nije zurba, dok udje u apsolutnu zastaru

ODGOVORITE
Name

Tatar

16.03.2023 15:31

Nikakve gajde od tog predmeta

Name

Runjo

16.03.2023 13:46

Samo ce vam se ti predmeti osusiti u ladicama. Necete vi to ni pogledati samo cekate zastaru. Vi ste to vec naplatili debelo

ODGOVORITE
Name

Petar

16.03.2023 15:31

Dodik i Špirić su godinama na Američkoj crnoj listi, izgleda da su za tužilaštvo nedostupni.

ODGOVORITE
Name

Mirsa

16.03.2023 23:04

Pa taj Stanković će ujutro opet uzeti milion pa u pond opet mil a vi se slikaj te ispred Coca-cole

ODGOVORITE