Суд: Притвор до 39 дана за Младена Миловановића

- Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Младену Миловановићу, ухапшеном у акцији "Транспортер", који је осумњичен за злоупотребу службеног положаја, примање мита и неовлаштену трговину дроге, саопштено је из Суда БиХ.

Босна и Херцеговина 06.03.2023 | 12:10
Суд: Притвор до 39 дана за Младена Миловановића

Суд БиХ је, по приједлогу Тужилаштва БиХ, одредио пртивор Миловановићу због постојања сумње да ће уништити доказе, те да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

У четвртак, 2. марта, из МУП-а је саопштено да је шест лица ухапшено на подручју Бањалуке због организованог криминала, у наставку акције кодног назива "Транспортер", а међу њима су и два полицијска службеника који ће бити суспендовани и против њих покренут дисциплински поступак.

Из Тужилаштва БиХ раније је саопштено да су ухапшени под истрагом, те да су осумњичени да су дуже вршили међународно кријумчарење и неовлаштен промет дроге на територији БиХ и земаља региона.

Дрогу су набављали у Албанији, Црној Гори и Јужној Америци, а осумњичени актуелни и бивши запослени МУП-а Републике Српске, злоупотребљавајући службени положај, прибављали су информације и одавали организаторима и припадницима групе, те тако стицали одређену новчану или неку другу корист за себе.

У овом предмету Тужилаштво БиХ је остварило сарадњу са институцијом Европола, као и партнерским институцијама из више земаља региона и ЕУ, а у оквиру обимне истраге против осумњичених за организовани међународни криминал, неовлаштен промет дроге и друга кривична дјела.

Акција је реализована координисаном сарадњом Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Тужилаштва БиХ на подручју Бањалуке. 

(Срна) Фото: Илустрација/АА

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Лија

06.03.2023 11:29

Неовластена трговина дрогом??? Постојили овлаштена трговина дрогом???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батар Камате

06.03.2023 12:04

Живело поштење! Стоп криминалу и лошем понашању!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђура мутави

06.03.2023 12:24

Цовјек је у пртвору због сарадње са криминалцима, то је исправно и постено. Али ти исти криминалци због који је он у притвору су код куце. Тразим неког нормалног да ми бар мало отвори оци и казе ста сам лосе разумио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Ђура мутави

06.03.2023 14:31

И мене то исто интересује.

Name

Цуј то

06.03.2023 14:39

Који дио овдје није јасан? Организатор има милионе и плаца за своју слободу, врло једноставно. Части тузиоце а када дође пресуда онда це побјеци

Name

Рјешење

06.03.2023 13:00

Ајд што увозе и продају дрогу,него што малтретирају грађане правећи рације по граду. Сад се види и разлог.Као нешто се ради,а прави је разлог скретање пажње са властитог криминала.Рјешење је декриминализација посједовања мањих количина дроге за личну употребу,а повећање казни за организовану трговину већих количина.Припадност мупу за такве наравно треба бити отежавајућа околност

ОДГОВОРИТЕ
Name

РИНГО

06.03.2023 13:20

А СТА ЦЕКАЈУ СА КРИМИНАЛЦА У УНИФОРМИ МИЛАНА БОЗИЦА ЦЈБИС

ОДГОВОРИТЕ