Sud: Pritvor do 39 dana za Mladena Milovanovića

- Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Mladenu Milovanoviću, uhapšenom u akciji "Transporter", koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, primanje mita i neovlaštenu trgovinu droge, saopšteno je iz Suda BiH.

Bosna i Hercegovina 06.03.2023 | 12:10
Sud: Pritvor do 39 dana za Mladena Milovanovića

Sud BiH je, po prijedlogu Tužilaštva BiH, odredio prtivor Milovanoviću zbog postojanja sumnje da će uništiti dokaze, te da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

U četvrtak, 2. marta, iz MUP-a je saopšteno da je šest lica uhapšeno na području Banjaluke zbog organizovanog kriminala, u nastavku akcije kodnog naziva "Transporter", a među njima su i dva policijska službenika koji će biti suspendovani i protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da su uhapšeni pod istragom, te da su osumnjičeni da su duže vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet droge na teritoriji BiH i zemalja regiona.

Drogu su nabavljali u Albaniji, Crnoj Gori i Južnoj Americi, a osumnjičeni aktuelni i bivši zaposleni MUP-a Republike Srpske, zloupotrebljavajući službeni položaj, pribavljali su informacije i odavali organizatorima i pripadnicima grupe, te tako sticali određenu novčanu ili neku drugu korist za sebe.

U ovom predmetu Tužilaštvo BiH je ostvarilo saradnju sa institucijom Evropola, kao i partnerskim institucijama iz više zemalja regiona i EU, a u okviru obimne istrage protiv osumnjičenih za organizovani međunarodni kriminal, neovlašten promet droge i druga krivična djela.

Akcija je realizovana koordinisanom saradnjom Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Tužilaštva BiH na području Banjaluke. 

(Srna) Foto: Ilustracija/AA

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Lija

06.03.2023 11:29

Neovlastena trgovina drogom??? Postojili ovlaštena trgovina drogom???

ODGOVORITE
Name

Batar Kamate

06.03.2023 12:04

Živelo poštenje! Stop kriminalu i lošem ponašanju!

ODGOVORITE
Name

Đura mutavi

06.03.2023 12:24

Covjek je u prtvoru zbog saradnje sa kriminalcima, to je ispravno i posteno. Ali ti isti kriminalci zbog koji je on u pritvoru su kod kuce. Trazim nekog normalnog da mi bar malo otvori oci i kaze sta sam lose razumio.

ODGOVORITE
Name

Re: Đura mutavi

06.03.2023 14:31

I mene to isto interesuje.

Name

Cuj to

06.03.2023 14:39

Koji dio ovdje nije jasan? Organizator ima milione i placa za svoju slobodu, vrlo jednostavno. Časti tuzioce a kada dođe presuda onda ce pobjeci

Name

Rješenje

06.03.2023 13:00

Ajd što uvoze i prodaju drogu,nego što maltretiraju građane praveći racije po gradu. Sad se vidi i razlog.Kao nešto se radi,a pravi je razlog skretanje pažnje sa vlastitog kriminala.Rješenje je dekriminalizacija posjedovanja manjih količina droge za ličnu upotrebu,a povećanje kazni za organizovanu trgovinu većih količina.Pripadnost mupu za takve naravno treba biti otežavajuća okolnost

ODGOVORITE
Name

RINGO

06.03.2023 13:20

A STA CEKAJU SA KRIMINALCA U UNIFORMI MILANA BOZICA CJBIS

ODGOVORITE