Нереди у Атини, сузавац и шок бомбе (ВИДЕО)

У Атини су данас избили сукоби између полиције и групе демонстраната који су протестовали због железничке несрец́е у Грчкој у којој је погинуло најмање 57 људи.

Свијет 05.03.2023 | 13:51
Нереди у Атини, сузавац и шок бомбе (ВИДЕО)

Студенти и железничари протестовали су данас у центру Атине због највеће железничке несрец́е у Грчкој, јавио је Ројтерс.

У судару брзог путничког воза, са више од 350 путника, са теретним возом у близини града Ларисе у ноћи између уторка и среде, погинуло је 57 људи, углавном студената.

Грчки премијер Киријакос Мицотакис назвао је судар путничког и теретног воза „ужасном железничком несрец́ом без преседана” и обец́ао спровођење потпуне, независне истраге.   

Власти су ухапсиле управника станице у граду Лариса, а утврђено је да је преусмерио приградски воз у том граду на погрешан колосек.

Шеф станице суочава се са тешким оптужбама за нарушавање безбедности у саобраћају, а за то дело је запрећена казна од 10 година затвора до доживотне робије. 

Он се суочава и са оптужбама за вишеструко убиство из нехата, али и оптужбама за наношење телесних повреда.

Према оптужници, која је подигнута против њега, пропусти су озбиљни, не своде се само на његову грешку што је воз упутио у погрешном смеру, већ се наводи и да је могао да види воз који је погрешно скренуо и да исправи своју кобну одлуку, објавили су грчки медији.

Железничари су одржали дводневни штрајк због несреће.

То је највећа железничка несрец́а у Грчкој, а пре ове највећа је била 1968. године када су погинуле 34 особе у несрец́и у јужном Пелопонезу.  

(Тањуг) Фото: ин-цyпрус.пхиленеwс.цом

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Полетарац

05.03.2023 13:20

Нас систематски убијају деценијама, а ми цутимо и сједимо код куце... свака цаст грцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурија

05.03.2023 14:00

Грци имају м.да а наси у РС ни микро м.да,Додик и друство к.њају по народу и пљацкају а народ миран као бубице,ноје ни цудо у прослости ко год је досао освојио нас је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немају резуктат

05.03.2023 21:00

Децрнијама и деценијама пдотествују а сбе горе и горе из дана у дан....

Name

Бања Лука

05.03.2023 17:44

БРАВО ГРЦИ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

05.03.2023 17:46

Држава и власт су у служби народа а не обрнуто!!! Народу се полажу рачуни!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

05.03.2023 21:07

Због деце и осталих сто су изгубили зивоте, а пуно их је господо политицари, сви поднесите оставке. Сто сад саљете полицију на људе, сто оправдано протестују, ста вам ни људски зивоти нису свети? Оставке свих вас, сто водите дрзаву, одговорни сте, ста вам то демостранти морају објасњавати, срам вас било. Да радите постено, и у интересу народа, до ове трагедије неби досло.

ОДГОВОРИТЕ