Neredi u Atini, suzavac i šok bombe (VIDEO)

U Atini su danas izbili sukobi između policije i grupe demonstranata koji su protestovali zbog železničke nesreće u Grčkoj u kojoj je poginulo najmanje 57 ljudi.

Svijet 05.03.2023 | 13:51
Neredi u Atini, suzavac i šok bombe (VIDEO)

Studenti i železničari protestovali su danas u centru Atine zbog najveće železničke nesreće u Grčkoj, javio je Rojters.

U sudaru brzog putničkog voza, sa više od 350 putnika, sa teretnim vozom u blizini grada Larise u noći između utorka i srede, poginulo je 57 ljudi, uglavnom studenata.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis nazvao je sudar putničkog i teretnog voza „užasnom železničkom nesrećom bez presedana” i obećao sprovođenje potpune, nezavisne istrage.   

Vlasti su uhapsile upravnika stanice u gradu Larisa, a utvrđeno je da je preusmerio prigradski voz u tom gradu na pogrešan kolosek.

Šef stanice suočava se sa teškim optužbama za narušavanje bezbednosti u saobraćaju, a za to delo je zaprećena kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije. 

On se suočava i sa optužbama za višestruko ubistvo iz nehata, ali i optužbama za nanošenje telesnih povreda.

Prema optužnici, koja je podignuta protiv njega, propusti su ozbiljni, ne svode se samo na njegovu grešku što je voz uputio u pogrešnom smeru, već se navodi i da je mogao da vidi voz koji je pogrešno skrenuo i da ispravi svoju kobnu odluku, objavili su grčki mediji.

Železničari su održali dvodnevni štrajk zbog nesreće.

To je najveća železnička nesreća u Grčkoj, a pre ove najveća je bila 1968. godine kada su poginule 34 osobe u nesreći u južnom Peloponezu.  

(Tanjug) Foto: in-cyprus.philenews.com

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Poletarac

05.03.2023 13:20

Nas sistematski ubijaju decenijama, a mi cutimo i sjedimo kod kuce... svaka cast grcima.

ODGOVORITE
Name

Murija

05.03.2023 14:00

Grci imaju m.da a nasi u RS ni mikro m.da,Dodik i drustvo k.njaju po narodu i pljackaju a narod miran kao bubice,noje ni cudo u proslosti ko god je dosao osvojio nas je.

ODGOVORITE
Name

Nemaju rezuktat

05.03.2023 21:00

Decrnijama i decenijama pdotestvuju a sbe gore i gore iz dana u dan....

Name

Banja Luka

05.03.2023 17:44

BRAVO GRCI!!!!

ODGOVORITE
Name

ISTINA

05.03.2023 17:46

Država i vlast su u službi naroda a ne obrnuto!!! Narodu se polažu računi!!!

ODGOVORITE
Name

Miroslav

05.03.2023 21:07

Zbog dece i ostalih sto su izgubili zivote, a puno ih je gospodo politicari, svi podnesite ostavke. Sto sad saljete policiju na ljude, sto opravdano protestuju, sta vam ni ljudski zivoti nisu sveti? Ostavke svih vas, sto vodite drzavu, odgovorni ste, sta vam to demostranti moraju objasnjavati, sram vas bilo. Da radite posteno, i u interesu naroda, do ove tragedije nebi doslo.

ODGOVORITE