Кина позива Америку да поштује чињенице

Кинески Конгрес позива САД да поштују чињенице о инциденту са кинеским ваздухопловним бродом.

Свијет 21.02.2023 | 09:50
Кина позива Америку да поштује чињенице

Комитет за спољне послове Свекинеског народног конгреса (СНК), највишег законодавног тела Кине, позвао је Конгрес САД-а да поштује чињенице, дух међународног права и основне принципе међународних односа, да одмах престане да клевета и блати Кину и тиме избегне даље погоршање односа између Кине и САД-а.

''Такозвана резолуција о кинеском беспилотном ваздухопловном броду коју је усвојио амерички Сенат прогласила је „кинеску претњу“ и злонамерно напада и омаловажава Кину'', навео је Комитет ''Као одговорна земља, Кина се стриктно придржава међународног права, поштује суверенитет и територијални интегритет свих земаља''.

Комитет даље наводи да је улазак беспилотне кинеске цивилне ваздушне летилице у ваздушни простор САД-а био изолован случај, неочекивани инцидент.

У саопштењу се наводи да је америчка страна, међутим, игнорисала став Кине и претерано реаговала прекомерном употребом силе, што је озбиљно нарушило дух међународног права и међународне норме.

''Амерички Конгрес намерно подстиче конфронтацију, заоштрава тензије и политизује, компликује и ескалира изоловани инцидент, што је типично за хегемонистичку и насилничку праксу''.

(КМГ) Фото: КМГ 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Адвокат

21.02.2023 08:59

Кина и чињенице. Хахахаааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.02.2023 14:05

Кина се правда са нападом. Напад је најбоља одбрана.

Name

Танааско

21.02.2023 09:20

Америчка политика је препуна лажи и неистина као и насилничког понашања према осталим државама. Образ - нула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанко

21.02.2023 21:31

цуј цињенице па зар се није требало најавити да вам је побјегао балон ако је цивилни

ОДГОВОРИТЕ