Џо Бајден ће данас одржати говор у Варшави

Бијела кућа потврдила је да ће амерички предсједник Џ Бајден вечерас, дан након историјске посјете Кијеву, одржати говор у главном граду сусједне Пољске.

Свијет 21.02.2023 | 09:21
Џо Бајден ће данас одржати говор у Варшави

Бајден ће се прије тога састати са пољским предсједником Андрзејом Дудом како би разговарао о колективним напорима Запада да подржи Украјину у борби против руске агресије.

Бајден ће такође захвалити Пољској на помагању САД-у и другим савезничким земљама на организацији доставе војне и хуманитарне помоћи Украјини.

Вечерас ће одржати говор у којем ће истаћи како је Америка помогла окупити савезнике Украјине у тренутку кад рат улази у своју другу годину, а крај се не назире.

"Предсједник Бајден ће нагласити да ће САД наставити подржавати Украјину, баш као што је рекао већ пуно пута, колико год то буде потребно", рекао је Јохн Кирбy, Бајденов савјетник за националну сигурност.

(Вијести.ба/Индеx) Фото: Вијести.ба 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Србо

21.02.2023 09:01

Историска посјета су они борци на линији што се макљаче за њихове интресе, дошао у УК а најавио се Русији и стотине авиона, бродова ,авакса, сателита и тјелогранитеља и сад велико чудо он и његов син ће ту највише зарадити а сви остали мање само губе оно људи у ровивима и обични народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

21.02.2023 11:44

Додје у Европу, да објасни како је рат добра ствар за њу, гад. А онда бези у Америку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре мирослав

21.02.2023 11:54

Онај из Москве данас објављује како је рат добра ствар. Али ви то знате од 24.2.22.

Name

Бисерко

21.02.2023 13:58

Бајдо је залуто до Украјине.. Само хтио сидје са бине и греском усао у авион и заврсио у Украјини. Умало да заврси код Пригозина..

ОДГОВОРИТЕ