Džo Bajden će danas održati govor u Varšavi

Bijela kuća potvrdila je da će američki predsjednik Dž Bajden večeras, dan nakon istorijske posjete Kijevu, održati govor u glavnom gradu susjedne Poljske.

Svijet 21.02.2023 | 09:21
Džo Bajden će danas održati govor u Varšavi

Bajden će se prije toga sastati sa poljskim predsjednikom Andrzejom Dudom kako bi razgovarao o kolektivnim naporima Zapada da podrži Ukrajinu u borbi protiv ruske agresije.

Bajden će takođe zahvaliti Poljskoj na pomaganju SAD-u i drugim savezničkim zemljama na organizaciji dostave vojne i humanitarne pomoći Ukrajini.

Večeras će održati govor u kojem će istaći kako je Amerika pomogla okupiti saveznike Ukrajine u trenutku kad rat ulazi u svoju drugu godinu, a kraj se ne nazire.

"Predsjednik Bajden će naglasiti da će SAD nastaviti podržavati Ukrajinu, baš kao što je rekao već puno puta, koliko god to bude potrebno", rekao je John Kirby, Bajdenov savjetnik za nacionalnu sigurnost.

(Vijesti.ba/Index) Foto: Vijesti.ba 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Србо

21.02.2023 09:01

Историска посјета су они борци на линији што се макљаче за њихове интресе, дошао у УК а најавио се Русији и стотине авиона, бродова ,авакса, сателита и тјелогранитеља и сад велико чудо он и његов син ће ту највише зарадити а сви остали мање само губе оно људи у ровивима и обични народ.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

21.02.2023 11:44

Dodje u Evropu, da objasni kako je rat dobra stvar za nju, gad. A onda bezi u Ameriku.

ODGOVORITE
Name

Re miroslav

21.02.2023 11:54

Onaj iz Moskve danas objavljuje kako je rat dobra stvar. Ali vi to znate od 24.2.22.

Name

Biserko

21.02.2023 13:58

Bajdo je zaluto do Ukrajine.. Samo htio sidje sa bine i greskom usao u avion i zavrsio u Ukrajini. Umalo da zavrsi kod Prigozina..

ODGOVORITE