Конститутивна сједница Дома народа ПС БиХ

Конститутивна сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ заказана је за данас, када би требало да буде изабрано и руководство Дома - предсједавајући и два замјеника предсједавајућег.

Босна и Херцеговина 16.02.2023 | 07:53
Конститутивна сједница Дома народа ПС БиХ

На конститутивној сједници нови делегати положиће заклетву и биће формирани клубови народа, најављено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Клуб делегата из српског народа у овом мандату чиниће Никола Шпирић, Средоје Новић, Радован Ковачевић и Сњежана Новаковић Бурсаћ, сви из СНСД-а, те Желимир Нешковић из СДС-а.

Хрвате ће у Дому народа заступати Марина Пендеш, Драган Човић и Зденко Ћосић из ХДЗ БиХ, Илија Цвитановић из ХДЗ 1990 и Златко Милетић из странке “За нове генерације”.

Делегати из реда Бошњака биће Шефик Џаферовић и Сафет Софтић из СДА, Џенан Ђонлагић из ДФ-а, Кемал Адемовић из НИП-а и Џемал Смајић из СБиХ.

Делегати у Дом народа бирају се на посредним изборима – српски делегати у Народној скупштини Републике Српске, а хрватске и бошњачке бира Представнички дом Парламента Федерације БиХ.

Конституисањем Дома народа Парламентарне скупштине БиХ комплетирају се власти на нивоу БиХ након прошлогодишњих општих избора и стичу услови за функционисање Парламентарне скупштине БиХ у пуном капацитету.

Сједница је заказана за 12.00 сати.

(Н1)  Фото:Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Татар

16.02.2023 09:15

Добили смо још једно бескорисно тело чак и штетно по државу јер никад нису радили свој посао професионално .

ОДГОВОРИТЕ