Мирослав Илић и Мирјана поново иду на суд- све испочетка!

Мирјана Антоновић и Мирослав Илић већ годинама воде велику битку. Некадашња љубавница фолкера жели да докаже да је он отац његовог сина и у томе је, барем правним путем, успела, али је онда та пресуда укинута.

Забава 08.02.2023 | 18:33
Мирослав Илић и Мирјана поново иду на суд- све испочетка!

Мирјана је изјавила да ће њен син и она почети изнова да се суде са Мирославом, те да се неће предати, а њен адвокат Вилијам Паспаловски открио је шта их сада чека.

 

- Пресуда је, као што знате, укинута и предмет је враћен првостепеном суду на поновни поступак. Суђење ће се наставити, формално би требало да крене испочетка, али то тако не функционише - прича Вилијам.

Mirjana Antonović
ФОТО: НЕНАД КОСТИЋ

- Не смем да откривам детаље, али Апелациони суд је укинуо пресуду и дао одређене инструкције првостепеном суду шта би требао да уради.

Фолкерова бивша љубавница је, у изјави коју је дала када је сазнала да је пресуда укинута, рекла да ће њен син, уз њену подршку, предати овај случај и Међународном суду.

Њен адвокат је открио шта је она тачно мислила и шта могу да постигну овим потезом.

- Уколико је неко незадовољан поступком пред нашим судом, он може да покрене поступак пред Међународним судом. Теоретски се и такве ствари дешавају, ако се добро сећам тако нешто се десило и са Кебом. Мада, колико сам чуо, у последње време је суд преоптерећен и одбијају све, не знам да ли је то тачно, таква прича постоји. Наши људи генерално су незадовољни домаћим правосуђем и онда масовно користе ту могућност - прича Паспаловски и даље истиче да сматра да би овај случај требало прво да се реши код нас, да се искористе сви правни лекови, па ако буде потребе, да се тражи даље.

koncert, Miroslav Ilić
ФОТО: НЕНАД КОСТИЋ

Антоновићева, као што је познато, жели да дође до правде, али јој понекад, истиче њен адвокат, није јасно како ствари овде функционишу.

- Мало је тешко Мирјани објаснити неке ствари, да наш систем се доста разликује од америчког, мислим на правосудни систем. Неке ствари су код њих другачије, они су навикли да суд има апосолутни ауторитет, да може да нареди, врло су грађанима права ограничена када је суд у питању. Код нас је то мало толерантније, може дуже да траје и тако даље - прича познати адвокат.

- Људима са Запада је то мало чудно, али ја сам јој рекао да ми прво сачекамо правду овде, па онда добро размислити да ли се одлучити и анализирати случај да ли треба да се иде у Стразбур. Ја сам присталица тога да не треба улазити у битку коју не можеш да добијеш. Ако можеш, онда уђи, али треба бити објективан. Рецимо, они су незадовољни што је суђење трајало толико година, а суд у Стразбуру ће анализирати и утврдити да ли је то основано или није. Код нас у поступку је дошло до тога да се двоје, троје судија променило, па је била корона, свашта нешто. Судија која сада суди, жена је стварно професионална, врло брзо је урадила свој посао. Стразбур се више бави пропустима, а не тиме да ли су пресудили у вашу корист или не. Зато ја кажем, да решимо прво проблем овде, па ако не буде могли, онда ћемо видети шта даље.

Devin Antonović, Mirjana Antonović, Miroslav Ilić
ФОТО: НЕМАЊА ПАНЧИЋ, СТЕФАН СТОЈАНОВИЋ МОНДО, ПРИНТСЦРЕЕН

Како је познато да се Мирјана и Мирослав годинама суде, њен адвокат истиче да је све то могло бити другачије.

- Све је то могло да се реши пре много година, тихо, испод радара, у Америци, признањем, нико то овде не би ни знао и та прича се не би отварала. Дошли смо, нажалост, до тога да се овде судимо и да неколико пута годишње буду у центру пажње јавности - закључио је Вилијам Паспаловски.

Подсетимо, Мирослав је, изгубио у још једном спору против Мирјане, тачније, одбачена је његова кривична пријава за кривично дело повреде тајне поступка.

(курир/ 24седам)

Коментари / 0

Оставите коментар