ПРОТЕСТ: "Опростите што сметам, не могу дисати"

Протест под називом "Опростите што сметам, не могу дисати", почео је данас у 13 часова Загребу, тачно шест мјесеци од смрти новинара Владимира Матијанића, који је преминуо 5. августа прошле године.

Регион 05.02.2023 | 13:58
ПРОТЕСТ: "Опростите што сметам, не могу дисати"

Како јавља порта 24сата.хр, досад се окупило око 200 људи,

Наводе да стиже још и аутобус из Сплита, а други из Славоније.

Међу окупљенима, пишу загребачки медији, има новинара, политичара, књижевника, глумаца.

Од политичара стигли су само СДП-овци, али и из Градске канцеларије за здравство, наводи 24сата.хр.

На транспарентима који демонстранти носе, пише Јутарњи лист,  могу се прочитати натписи: "Мијењамо Владу за Матијанића", "Кметови нису имали демокрацију имали су м**а", и онај на којем пише сам назив протеста: "Опростите што сметам, не могу дисати".

Подсјећамо, Матијанић је преминуо након што му није пружена медицинска заштита и након што није добио адекватан здравствени преглед.

Протест организује Хрватско новинарско друштво, које је објавило да окупљање почиње у 12 сати испред Новинарског дома, а онда је у 13 сати кренула и колона до Марковог трга.

На Марковом тргу ће говорити Андреа Топић, новинарка и животна партнерка Владимира Матијанића, потпредсједница Огранка ХНД-а Сплитско-далматинске жупаније Габријела Радановић, новинар Индеxа Илко Ћимић, потпредсједник ХНД-а Бранко Мијић и предсједник ХНД-а Хрвоје Зовко.

(24сата.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар