PROTEST: "Oprostite što smetam, ne mogu disati"

Protest pod nazivom "Oprostite što smetam, ne mogu disati", počeo je danas u 13 časova Zagrebu, tačno šest mjeseci od smrti novinara Vladimira Matijanića, koji je preminuo 5. avgusta prošle godine.

Region 05.02.2023 | 13:58
PROTEST: "Oprostite što smetam, ne mogu disati"

Kako javlja porta 24sata.hr, dosad se okupilo oko 200 ljudi,

Navode da stiže još i autobus iz Splita, a drugi iz Slavonije.

Među okupljenima, pišu zagrebački mediji, ima novinara, političara, književnika, glumaca.

Od političara stigli su samo SDP-ovci, ali i iz Gradske kancelarije za zdravstvo, navodi 24sata.hr.

Na transparentima koji demonstranti nose, piše Jutarnji list,  mogu se pročitati natpisi: "Mijenjamo Vladu za Matijanića", "Kmetovi nisu imali demokraciju imali su m**a", i onaj na kojem piše sam naziv protesta: "Oprostite što smetam, ne mogu disati".

Podsjećamo, Matijanić je preminuo nakon što mu nije pružena medicinska zaštita i nakon što nije dobio adekvatan zdravstveni pregled.

Protest organizuje Hrvatsko novinarsko društvo, koje je objavilo da okupljanje počinje u 12 sati ispred Novinarskog doma, a onda je u 13 sati krenula i kolona do Markovog trga.

Na Markovom trgu će govoriti Andrea Topić, novinarka i životna partnerka Vladimira Matijanića, potpredsjednica Ogranka HND-a Splitsko-dalmatinske županije Gabrijela Radanović, novinar Indexa Ilko Ćimić, potpredsjednik HND-a Branko Mijić i predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

(24sata.hr)

Komentari / 0

Ostavite komentar