Традиционална манифестација 16. пут на Козари

Дани зиме на Козари окупили су данас преко хиљаду посјетилаца, а ова традиционална манифестација одржана је по 16. пут.

Република Српска 29.01.2023 | 20:10
Традиционална манифестација 16. пут на Козари

Манифестација је почела полагањем вијенаца на Меморијалном зиду у оквиру Спомен комплекса на Мраковици, а вијенце су положили изасланик предсједника Републике Српске Александра Мијић, делегације Народне скупштине и Владе Републике Српске и делегације града Приједора и општина суорганизатора и учесника манифестације те других установа и организација.

Из управе Националног парка „Козара“  кажу да су овакве манифестације увијек значајне за подстицај развоја туризма и повећање броја посјетилаца на овој планини.

У гастро-такмичењу су учествовале 24 екипе из 15 општина и градова Републике Српске, Федерације БиХ и Србије. По категоријама надметало се шест екипа средњих школа, 12 екипа извиђача и планинара те шест ловачких удружења.

У спортским такмичењима на снијегу учествовало је осам екипа, а надметали су се у дисциплинама : трчање у паровима завезаних ногу, обарање чуњева, набацивање обруча, шутирање лопте на гол, рушење пирамида и скок у даљ.

Поред такмичарских котлића и припремљених гулаша и чорби, чланови Ловачког удружења „Љубија“ Приједор су током дана за посјетиоце припремили 1000 порција ловачке чорбе.

Покровитељ манифестације је град Приједор, организатор овдашња Туристичка организација, а саорганизатори Национални парк „Козара“ и туристичке организације Републике Српске, града Градишка и општина Козарска Дубица, Нови Град и Костајница.

(БН Фото: БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БОБ РОЦК

30.01.2023 10:11

Можете у развоју туризма на Козари увести такмичење да неки траже неке бајонетом од пола метра а ови да шаком не дају да их пронађу, док смучају по снијегу

ОДГОВОРИТЕ