Tradicionalna manifestacija 16. put na Kozari

Dani zime na Kozari okupili su danas preko hiljadu posjetilaca, a ova tradicionalna manifestacija održana je po 16. put.

Republika Srpska 29.01.2023 | 20:10
Tradicionalna manifestacija 16. put na Kozari

Manifestacija je počela polaganjem vijenaca na Memorijalnom zidu u okviru Spomen kompleksa na Mrakovici, a vijence su položili izaslanik predsjednika Republike Srpske Aleksandra Mijić, delegacije Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske i delegacije grada Prijedora i opština suorganizatora i učesnika manifestacije te drugih ustanova i organizacija.

Iz uprave Nacionalnog parka „Kozara“  kažu da su ovakve manifestacije uvijek značajne za podsticaj razvoja turizma i povećanje broja posjetilaca na ovoj planini.

U gastro-takmičenju su učestvovale 24 ekipe iz 15 opština i gradova Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije. Po kategorijama nadmetalo se šest ekipa srednjih škola, 12 ekipa izviđača i planinara te šest lovačkih udruženja.

U sportskim takmičenjima na snijegu učestvovalo je osam ekipa, a nadmetali su se u disciplinama : trčanje u parovima zavezanih nogu, obaranje čunjeva, nabacivanje obruča, šutiranje lopte na gol, rušenje piramida i skok u dalj.

Pored takmičarskih kotlića i pripremljenih gulaša i čorbi, članovi Lovačkog udruženja „Ljubija“ Prijedor su tokom dana za posjetioce pripremili 1000 porcija lovačke čorbe.

Pokrovitelj manifestacije je grad Prijedor, organizator ovdašnja Turistička organizacija, a saorganizatori Nacionalni park „Kozara“ i turističke organizacije Republike Srpske, grada Gradiška i opština Kozarska Dubica, Novi Grad i Kostajnica.

(BN Foto: BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BOB ROCK

30.01.2023 10:11

Možete u razvoju turizma na Kozari uvesti takmičenje da neki traže neke bajonetom od pola metra a ovi da šakom ne daju da ih pronađu, dok smučaju po snijegu

ODGOVORITE