Партизан срушио Црвену Звезду у препуном Пиониру

Кошаркаши Партизана савладали су Црвену звезду резултатом 79:78 у дербију 21. кола Евролиге.

Спорт 27.01.2023 | 21:11
Партизан срушио Црвену Звезду у препуном Пиониру

Тако су се црно-бели „осветили“ за пораз у претходној утамици две екипе у Евролиги у којој је домаћин на овом мечу славио после још једне драматичне завршнице.

Звезда није могла да се нада бољем отварању, а Партизан горем.

Већ из прве акције се Немања Недовић дигао на шут за три и погодио, тако подсетивши све окупљене како се окончао премијерни „вечити“ дерби у континенталном такмичењу (иако су се свакако претходно навијачи црвено-белих пред почетак потрудили да се на то не заборави својом кореографијом).

Партизан је нешто спорије кренуо и нису пулени Жељка Обрадовића искористили пар првих напада, али стижу до изједначења средином уводних 10 минута, а потом и предности након поена Лесора који је био најбољи кошаркаш на паркету на почетку меча.

Како су са терена искорачили Недовић и Вилдоса, тако су и почели проблеми за Звезду. У нападу су били безидејни, док је противник на другој страни почео да погађа шутеве за три. Партизан је кренуо у серију и стигао до највеће предности од осам поена.

Имала је Звезда скривено оружје у виду офанзивног скока, старе бољке Партизана и само захваљујући њему су успевали да одржавају прикључак. Вилдоса је додао мало своје „магије“ и поготком за три уз звук сирене вратио меч на посед разлике пред другу деоницу.

Био је Партизан бољи ривал и у других 10 минута током којих је Звезда наставила своје мучење са изгубљеним лоптама (полувреме завршили са њих 10, наспрам Партизанових четири).

Отворили су деоницу са серијом од пет поена без одговора противника, али се црвено-бели враћају након чега следи обрачун Егзума и Недовића и повратак Звезде на заостатак од само једног поена. То је био само први пут од многих када је домаћин пришао толико близу и после тога доживео блокаду због које није могао да преокрене резултат.

Епилог је увек био такав да је Партизану допуштено да се поново разигра, о чему сведочи још једна предност од осам поена са којом су отишли на полувреме након касне тројке Ледеја.

Нико није могао да предвиди оно што је уследило у другом полувремену, а то је био нападачки импотентни Партизан. Никако нису успевали да стигну до коша и све до дубоко у другу половину треће деонице једине поене је постизао Данте Егзум. Звезда је то искористила тек колико да надокнади заостатак из првих 20 минута, али не и да пређе у вођство.

(Курир   Фото: Старспорт.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

То

27.01.2023 21:10

Партизане мој !!!

ОДГОВОРИТЕ