Породици Дарка Шарића блокирана имовина у ЦГ

Због истраге против Дарка Шарића, његов брат Душко, сестра Данијела и кћерка Николина не могу располагати бројним земљишним парцелама, становима, фирмом и пословним просторима у Црној Гори.

Регион 27.01.2023 | 19:54
Породици Дарка Шарића блокирана имовина у ЦГ

Ову одлуку донијеле су црногорске правосудне власти на захтјев колега из Србије у предмету против наводног балканског наркошефа и његове екипе због тешког убиства, стварања криминалне организације, шверца дроге, илегалног држања оружја, изазивања опште опасности, злоупотребе службеног положаја...

Правни заступник Шарића, адвокат Жељко Ђукановић, изјавио је жалбу на рјешење суткиње Сузане Мугоше, тврдећи да иста имовина не може два пута бити одузета.

Привремено је одузета имовина чланова породице Дарка Шарића у Црној Гори због сумње да је стечена криминалном дјелатношћу.

Његовом брату, сестри и кћерки у Црној Гори привремено су блокирани бројни станови, фирма, пословни простори, земља...

Суткиња Сузана Мугоша донијела је рјешење о привременом одузимању те милионски вриједне имовине.

Шарић је ухапшен у априлу прошле године у Београду, неколико мјесеци након што је пуштен да се брани са слободе у судском процесу за шверц кокаина.

Терете га и да је из Истражног затвора, преко криптоване телефонске Скy апликације, организовао међународни шверц дроге, убиства сарадника и супарника из другог клана, али и застрашивање свједока у поступку који се годинама води против њега због прања новца и кријумчарења 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у западну Европу током 2008. и 2009, преносе Вијести.

Поступајући по замолници колега из Србије, Виши суд је на захтјев црногорског Специјалног државног тужилаштва (СДТ) донио привремену мјеру забране располагања и коришћења непокретности које су у власништву његове кћерке Николине Шарић, брата Душка Шарића и сестре Данијеле Шарић.

То је учињено на основу Закона о одузимању имовинске користи стечене криминалном дјелатношћу.

Душку Шарићу рјешењем суда је блокирано десетак пословних простора површине око 700 квадратних метара, двориште пословне зграде, породична стамбена зграда површине 61 квадрат, нестамбени простор површине 49 квадрата, гарсоњера исто толике површине, двије собе...

Блокада је стављена и на двориште површине 423 квадрата, неплодно земљиште површине 384 квадрата, затим и на двориште површине 136 квадрата, породичну зграду у којој су пословни и стамбени простори, њиву од 422 квадрата...

Рјешењем суда блокирана је имовина уписана на предузеће "Левел инг": њива од 481 квадрат, ливада површине 4.495 метара квадратних, неплодно земљиште површине 37 квадрата, пословне зграде у ванпривреди површине 478 и помоћна зграда од 43 квадрата, као и двориште површине 289 квадрата.

Данијели Шарић блокирана је имовина код Пљеваља у Бошчиновићима: двориште 529 квадрата, породична зграда коју чине нестамбени простор од 111 квадрата и три стана од 36, 88 и 98 квадрата.

Његовој кћерки Николини забрањено је да располаже трособним станом у Пљевљима површине 95 квадрата и 10 квадрата нестамбеног простора.

Образложено је да постоји сумња да је та имовина стечена криминалном дјелатношћу, односно да је Дарко Шарић новац стечен криминалом улагао у стицање имовине, чији су формални власници чланови његове уже породице.

(Вијести.ме Фото: Марко Јовановић, АТА Имагес) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Страниx

27.01.2023 22:09

Да ,и?Ста кога то занима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знаци

28.01.2023 07:31

Могуце је кад се хоце! Тако це и Станковицу Слободану и Буди, Ради Марковицу, Драгану Богданицу, Каји, Горану Талицу и другим бимзимсменима.

ОДГОВОРИТЕ