Оптужница против 27 лица због шверца кокаина

Специјално државно тужилаштво у Подгорици подигло је оптужницу против 27 лица која се терете за шверц више од шест тона кокаина, поморским путем од Атлантика према Европи.

Регион 25.01.2023 | 13:20
Оптужница против 27 лица због шверца кокаина

Тужилаштво је Специјалном одјељењу за суђење за кривична дјела организованог криминла, корупције, тероризма и ратних злочина Вишег суда у Подгорици предало оптужницу против 27 окривљених лица чији су иницијали - Л.Ц, Ф.Р, Д.Г, Н.П, Н.Г, С.М, Р.В, И.А, Ј.В, М.Р, Б.В, М.Л, Ј.Е, С.А, С.М, А.Д, Ж.Д, М.Ђ, В.Р, Т.Б, Н.М, В.Л, Н.М, А.М, Д.Ж, Д.М. и З.Г.

Оптужница је против ових лица предата за кривична дјела стварање криминалне организације, а против окривљених Ф.Р. и Н.П. и за кривично дјело неовлашћена производња, држање и промет дроге, а Д.Г. и за два кривична дјела неовлашћена производња, држање и промет дроге.

Окривљенима се ставља на терет да су као чланови криминалних организација, које за циљ имају вршење кривичних дјела у вези са кријумчарењем кокаина, планирали с циљем реализације криминалног плана, учестовали у кријумчарењу већих количина кокаина, поморским путем од Атлантика према Европи.

У акцијама пљенидбе дроге у овом предмету учествовала је и полиција Црне Горе и други надлежни органи, у сарадњи са међународним партнерима.

"Активности надлежних државних органа Црне Горе и њихових међународних партнера су резултирале откривањем и запљеном 592,9 килограма кокаина на броду `Јемеја` крајем маја 2019. године у Португалу, 411 килограма кокаина на броду `Надудама` у водама Обале Слоноваче и 5.108 килограма кокаина на броду `Ареса` током фебруара 2020. године на Аруби", наводе из Специјалног државног тужилаштва.

У оптужници је предложено продужење притвора окривљеним Д.Г, Н.П, Н.Г, С.М, Р.В, Б.В, Ј.Е. и Ф.Р, док се суди у одсуству Л.Ц, И.А, Ј.В, М.Л, С.А, С.М, А.Д, Ж.Д, М.Ђ, В.Р, Т.Б, Н.М, В.Л, Н.М, А.М, Д.Ж, Д.М. и З.Г. 

(Срна Фото: Илустрација)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Цуба

25.01.2023 12:58

Тако је, дајте иницијале, заштитите бизнис...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕУ-Фијаско

25.01.2023 13:11

Има ли медју њима и министра безбједности?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОКОТ

25.01.2023 13:24

ОСТАДЕ МИЛЕ ДУКАН БЕЗ ЕКИПЕ мора састављати други ТИМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

25.01.2023 13:42

Пишите имена оних који се не баве криминалом, лакше је, нема их много.

ОДГОВОРИТЕ