Србин на којег је пуцала Росу на интензивној њези

Један од двојице Срба, на чије су возило данас пуцали припадници специјалне косовске полиције РОСУ, налази се на интензивној нези у у болници у Краљеву, речено је Тањугу у тој установи.

Регион 23.01.2023 | 17:09
Србин на којег је пуцала Росу на интензивној њези

Како наводе, здравствено стање Миљана Д. је стабилно.

Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да су припадници специјалне Косовске полиције РОСУ пуцали данас око 11.30 часова на возило у којем су се налазила два Србина, и да је том приликом рањен Миљан Д., његов сувозач Душан С. је прошао без повреда, док је читав аутомобил изрешетан.

Инцидент се, каже он, догодио код нелегалног пункта на Бистричком мосту на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић.

Делевић је погођен у предјелу лијевог грудног коша и има прострелну рану с којом је транспортован хитно у болницу у Краљеву, навео је Петковић.

"Припадници Куртијевих Росу специјалаца на српско возило и Србе у њему запуцали су из рафала само зато што нису желели да дозволе да их без икаквог основа и и разлога Росу полиција малтретира. Куртијеви специјалци Росу нема шта да траже на северу КиМ, као и на овом пункту који је бесправно и нелегално подигнут, а са ког свакодневно малтретирају српски народ који туда пролази", рекао је Петковић.

Према његовим ријечима, Београд од почетка присуства специјалаца Росу на сјеверу упозорава да је њихов једини циљ да изазову инциденте и малтретирају наш народ у покрајини што се, истиче он, данас и показало.

Косовска полиција саопштила је д да су њени припадници пуцали на возило, јер се, како тврди, није зауставило и у пролазу је ударило у полицијски аутомобил.

У саопштењу полиције објављеном на њеном налогу на „Фејсбуку“, тврди се и да су осумњичени аутомобилом побегли са лица мјеста.

-'Полицијска јединица која се налазила на контролном пункту приликом обављања полицијских послова покушала је да заустави аутомобил, који је током кретања ударио у возило косовске полиције, директно угрозивши животе полицијских службеника, који су како би неутралисали опасност по њих, пуцали из ватреног оружја - наводи се у саопштењу.

 "Очигледно је да Курти не преза ни од чега да пусти српску крв и то је једина сврха постојања његових ескадрона на северу КиМ", закључио је Петковић.

(Тањуг  Фото: Блиц)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

+

23.01.2023 16:54

Требао је стати то је ипак озбиљан прекршају налети возилом на полицију. Сад це овако бити оптужен за напад на полицију

ОДГОВОРИТЕ
Name

КзКиМ

23.01.2023 17:02

...не гледа да ли су Срби починили неки прекршај! Илегални пункт? Ма да! Како да не! Неко је наговорио Србе да провоцирају. И да је илегалан пункт, нико нормалан не би овако изржавао протест!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

23.01.2023 17:40

Све је ово изрежирано. Куку ти народе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

23.01.2023 17:41

Цркли да вас висе нема на земљи,Да Бог отвори земљу и све вас прогута,,Доци це дан када це те све метке дебело платити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

23.01.2023 17:47

Ма јаста, срБско возило са срБским возацем, онако није хтело да се заустави па га дзаба изресетали. Па то би урадили и у Бг и у Бл

ОДГОВОРИТЕ
Name

Росу

23.01.2023 19:47

Да је стао кад га полиција зауставља сто је сасвим нормално сад би био код куце не у болници ал треба провоцират

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија цворовиц

23.01.2023 21:41

Па брацо срби,ако је пункт нелегалан,сто га не уклоните?

ОДГОВОРИТЕ