Дјечаци сишли да се фотографишу, једног повукао талас

У току је потрага за тринаестогодишњим дјететом у Херцег Новом којег је талас повукао у море, рекао је директор Директората за заштиту и спашавање Министарства унутрашњих послова (МУП) Црне Горе Миодраг Бешовић.

Регион 18.01.2023 | 14:22
Дјечаци сишли да се фотографишу, једног повукао талас

Током дана у сарадњи са истим службама и Управом сигурности пловодбе на мору ће се обавити детаљна претрага дуж цијелог шеталишта. У комуникацији смо и са Директоратом за ванредне ситуације који ће нам сходно метео условима подићи евентуално хеликоптер, како би се претражио што већи опсег залива – казао је Тадић, преноси ЦДМ.

Начелник криминалистичке полиције Херцег Нови Митар Тадић казао је за РТХН да је дежурној служби Центра безбедности пријављено да је тринаестогодишњака повукао талас приликом фотографисања.

Начелник Одељења безбједности Херцег Нови Ненад Жижић рекао је да су, према незваничним, али поузданим информација, два дјечака сишла са шеталишта да се фотографишу, а да је талас повукао једног од њих.

Данило Мијајловић из Регионалног Ронилачког центра Бијеле казао је ЦдМ-у да су њихови тимови ангажовани синоћ од 23 часа.

– Услови за роњење су веома лоши, велики таласи у приобално дијелу отежавају претрагу. Како дан одмиче очекујемо да ће се услови побољшати, али се вечерас поново очекује јако невријеме – истакао је Мијајловић.

Бешовић је навео да су у потрагу укључене Служба поморске сигурности, Служба заштите и спашавања, припадници ронилачког центра и Управе полиције.

– Талас је повукао дечака испод хотела “Плажа” у Херцег Новом. Одмах смо изашли на терен. Пошто су таласи били огромни, могли смо само да освијетлимо рефлекторима море. Од синоћ смо ту. До сада нико није могао да уђе у воду, а сада се море смирило па се надамо бољој потрази – рекао је Ћировић за РТЦГ.

(РТЦГ   Фото:РТХН/Yоутубе)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

#

18.01.2023 13:50

Колико ће живота екстремни селфији однијети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

18.01.2023 17:20

Бозе сацувај сваког зива