Директори опрезни: Не сијеку грану на којој сједе

- Нико од директора, шефова или министара неће доставити премијеру Српске, Радовану Вишковићу списак радника из јавног сектора који не долазе на посао, а примају плату јер би тиме посјекли грану на којој сједе. Народски речено, управо би они били први на листи за смјену.

Република Српска 11.01.2023 | 10:07
Директори опрезни: Не сијеку грану на којој сједе

Поручио је то предсједник Синдиката управе РС Божо Марић и додао да је неозбиљно било од Вишковића да најави отказе закључно с 31. децембром за све оне који не долазе на посао у јавном сектору, а примају плату, а да се након тога утиша.

- Грађани нису баш тако кратког памћења. То је врло комплексна прича. Сумњам да ће било ко од надлежних сам се пријавити и рећи да је то омогућио - рекао је “Гласу Српске” Марић.

Позвао је на састанак Вишковића али и предсједника Српске Милорада Додика јер је, како наводи, крајње вријеме да ургентно дјелују на многим питањима у јавној управи.

- Ово сада је показало да шкрипи на свим пољима. Нико од директора, шефова и министара то неће рећи Додику и Вишковићу јер знају да ће бити смијењени у року до сат времена. Позивамо их на састанак како би им предложили начин како наставити реформу јавне управе у Српској, односно да створимо управу способних, а не подобних. Потребно је да усвојимо законе који ће искристалисати тржиште рада у јавној управи, односно да они који могу одговорити захтјевима остану у систему и примају плату онако како доликује њиховом доприносу - рекао је Марић. 

Подвлачи и да је све ово показало да је јавна управа у Српској нетранспарентна те да је немогуће доћи до података о нерадницима као што би то требало и као што је то могуће у Србији и земљама ЕУ.

- Да имамо јавни регистар и да урадимо унакрсну контролу присуства и радног статуса јасно би видјели ко долази на посао и ко прима плату. Тако да су ту ствари јасне и просте - рекао је Марић.

Наводе из Синдиката управе у суштини потврдили су и у јавним предузећима с којима смо ступили у контакт. Тако је вршилац дужности директора “Жељезница РС” Слађан Јовић рекао да су преконтролисали спискове запослених те да немају оних који су запослени, а не долазе на посао. О свему су обавијестили и премијера.

Исти одговор стиже и из “Шума РС”.

- Сви директори организационих дијелова “Шума РС” изјаснили су се да нема оних који не долазе на посао, а примају плату. Такав одговор смо преко Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС упутили премијеру Српске - рекао је директор “Шума” Славен Гојковић.

Идентичан одговор и предузеће “Поште Српске” прослиједиле су на адресу Владе Српске.

Анонимне пријаве

Радован Вишковић је за викенд изјавио да је истекао рок за предају извјештаја о онима који су примали плату, а нису долазили на посао.

- Ово ће бити посао у континуитету. Има и анонимних пријава. Сви су упозорени да не иду логиком да напишу да је све у реду. Гдје год установимо да смо на било који начин обманути са извјештајем, непосредни руководиоци ће сносити санкције - навео је Вишковић.

(Глас Српске Фото: Илустрација)

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

#

11.01.2023 09:20

Тачно тако свака част на храбрости да кажете праву ситуацију у дворским фирмама и институцијама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

11.01.2023 12:36

Ово је јос једна супља прица од балвана. Мало да замезе оци.

Name

#

11.01.2023 16:21

Није све шупља прича видјећеш у наредним мјесецима све више политичких обрачуна јер је дошло до пуцања многих ствари које су биле вјешто упаковане неминовност кад се падне дасе покушава устати и подићи на ноге ал врло тешко ће то ићи

Name

Ре

12.01.2023 11:00

Е сад Додика и Вишковића на одговорност што су слагали да има оних који не долазе на посао а примају плату.

Name

Пера

11.01.2023 09:24

Ако се стварно мислили да ће списак бити јавно објављен онда сте ви за посматрање!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:Перо

11.01.2023 09:51

Бас тако изгледа да је овдје још пуно наивних који насједају на приче Власти. Како да дају отказе управо онима које су они запослили да им скупљају гласове или да ботују за власт тј. СНСД и да не морају долазити на посао. Има их на хиљаде сиром РС а многи лагодно живе по Федерацији по Србији и Хрватској. У Београду их је највише. То знају сви који раде по великим системима али ћуте од страха јер је већина такодје ушла преко везе тј.Партије па како сад да причају. У кафицу да али јавно ни случајно. Знате ону да у друштву сви лају на власт и Додика а кад су избори исти ти гласају за власт. Зато је бајни узео себи буџет од 56 милиона да се цасцавањем приказе као добротвор и добрица. И успјеце какви смо.

Name

Татар

11.01.2023 10:04

Бесмислена прича у коју више нико не верује

Name

Ре Перо 1

11.01.2023 13:08

Треба их све пријавити инспекцији,шефове и запослене.Анонимне пријаве МУП-у упутити док се нешто не покрене .

Name

БОБА

11.01.2023 09:43

Слатка је власт Човјек не може причати а јавно сеекспонира .Који синдикат.Цовјек је јако иритантан.Он Мишићка ,Тривиц сви су са огромним манама. Лијече се причајући глупости.Забранити таквима да буду на ТВ и да коментарису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

11.01.2023 09:43

А људи драги па ко у ове прице вјерује,кад је неко из владајуцих довео несто до краја,(војска тузиластво агенција за љекове независност нато,па сад и ово,ове прице пролазе само код вецине пензионера,оцекујем сада неко нову бомбу коју це миле бацити за своје овце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви ама бас сви

11.01.2023 09:54

Директири су пљацкаси у слузби партијаа на власти! Све покрали отелу дрскооо покривени власти патртијама тј групама лопова опљацкали гигантее фабрикее предузеца банкее ресурсее суме воде путев3 градња оутева и зградаа станива за Гинусаа уградјувалии се стецајна мафија грунтовнице мафија правосудје мафија земљусно градј мафија стецајна мафија лоповска приватизацијаа свиии дуректориии подобни без знања без миралаа раднике растјерали свију гласацкууууу масинерију инсталирали као и у институције умрезени типа цовиц мициц обрен изетбеговиц крајусник кслиниц цавиц цубриловиц бањац несиц стевандиц крим8налбе партијске отганизације харајууууу!! Зло 20 и 21в8јека од карадзица цицка крајисн8ка ецима итд итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сyднеy

11.01.2023 10:06

А мозда и нема таквих,Засто опозиција и новинари не открију ко су ти људи ако их има Драско казе да их има на хиљаде па дај наведи бар десет именом и презименом,Ако је додик рекао да це се провјерит има ли таквих мозда их и нема,А мозда их има и у установама којима руководе градске и опстинске власти и у градовима и опстинама под водством републицке опозиције,Директоре градских предузеца поставља градска власт као у водоводу,градској циатоци ,домовима здравља Има сијасет тих установа и под градском власцу и пре бих ја ту тразио ове нераднике вец на републицком нивоу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сyднеy

11.01.2023 10:10

Само да се не појаве ови нерадници у установама и предузецима под градском или опстинском управом и то у градовима и опстинама под власцу опозиције,Има сијасет тих установа од цистоце ,водовода ,домова здравља ,ватрогасних друстава где директоре поставља градска власт ане додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

11.01.2023 10:17

Нисмо ни очекивали да ће се нешто урадити по овом питању.То је било једмо у низу лупетања милорада додика.Па те раднике су запошљава кадрови из снсд,кадрове из снсд и коалиције.Од 2016год.кад је дошао за нсчелника општине Вишеград,младен ђуревић из снсд,председник скупштине је био билал мемишевић из сда.Није долазио на посао,само кад скупштина засједа,а примао редовно плату,топли оброк и превоз.Све што је јада и неправде у овој држави вуче коријен из снсд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Вишеград,

11.01.2023 21:56

Зашто причаш кад не знаш, јеси ли сигуран да је Билал Мемишевић имао та примања, не би се баш рекло, човјече у све се петљаш, а ништа не знаш. Битно је лупати па било шта.

Name

АЛАН ФОРД

11.01.2023 10:24

БОЉЕ БИТИ БОГАТИ ДИРЕКТОР КОЈИ НЕ ДОЛАЗИ НА ПОСАО, НЕГО СИРОМАШНИ, НЕЗАПОСЛЕН ГРАЂАНИН!

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

11.01.2023 10:43

Ако је намјера озбиљна и рад слузби професионалан,осим нелегалног прислускивања,упоредни подаци треба да стигну на сто предсједнику јер је то о обавеза ,па упореди са извјестајима директора и анонимне пријаве по којима слузба мора поступити и једноставно ко лазе ,нога! А уједно да се види ко је "вјера ако невјера",али цим је то дато Висковицу од тога нема ниста јер он је ту у функцији"морисног идијота"

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

11.01.2023 10:53

Једна од глупости премијера и назови предсједника државе. А иста се огледа у: сви они долазе на посао и буду до доручка,па онда они који стварно раде врате се у канцеларије а вишак нагули кући. У канцеларијама ујутро има их који немају столицу да сједну,па да неби упадали у очи странкама зује од собе до собе па тако сметају онима што стварно раде. У Општини Кнежево 4 портира на улазу.Стиче се утисак,боже ме прост,да тамо злато чувају. У ШГ"Чемерница" ујутро гужва у собама и ходницима да се проћи неможе,а послије 10 сати сви на терену. Ко да покривају терен од Мањаче до Влашића толико их има. Треба доставити списак запослених и систематизацију радних мјеста,мој глупи Вишковићу па ће ти све бити јасно. Јасно је то и теби и оном твом лажњаку од предсједника јер сте ви то позапошљавали. Зато престаните замајавати обај јадни народ и наставите радити оно што знате,а то је пљачка и криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

11.01.2023 11:11

МАРИЋУ, ПОКРИЈ СЕ ПО ГЛАВИ И НЕ ЛУПАЈ ГЛУПОСТИ. НИЈЕ ПРОБЛЕМ ШТО НЕМАМО ЗАКОНЕ ,НЕГО ШТО СЕ ТИ ЗАКОНИ НЕ ПОШТУЈУ, А ЗНА СЕ И КО ИХ НЕ ПОШТУЈЕ И ЗА КОГА НЕ ВРИЈЕДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

11.01.2023 11:20

Имате Бласка Каурина у Министарству рада и бораца не иде на посао прима плату,кадар Петра Дјокиц СП .

ОДГОВОРИТЕ
Name

пр

11.01.2023 12:10

Имате 3 човјека која у у газдинству Источни Дрвар- Клековача, не долазе на посао већ годинама а примају плату, Шпирићевуи људи, одржавају му имање у Дрвару! По уговору о дјелу има их бар 10 који не долазе а примају дневницу коју дјеле са директором и техничким,. истражите сами.

Name

Кико

11.01.2023 11:21

Еви у Електро Бн, досли на посао ти који су фиктивно запослени. Јос љути сто морају да долазе. ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре перо

11.01.2023 11:32

па јеси ли ти нормалан човјек.Па вишковић је рекао да ће објавити.Додуће,управу си,они,снсд додик,пејова унука и вишковић никад не говоре истину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

11.01.2023 11:52

Замислите само шта би све " испливало на површину" када би се премијеру доставијо списак људи који раде у влади РС, а и у другим државним установама а уживају ту врсту привилегије, да недолазе на посао, а редовно примају плату? Непотизам свих могућих видова, преко странке, родбинске, кумовске, породићне и остале везе, сав могући " прљави веш" који се накупљао, а остао скривен,у посљедњих двадесетак година!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

11.01.2023 12:06

Фудбалери у Електро Зворник. Чији су? Примају плату, не раде! А?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Братунац

11.01.2023 13:40

Војина Павловица који је Додиков мегафон Обрен Марковиц зашослио ту код вас и на платном списку а не иде на посао никако....

Name

пр

11.01.2023 12:11

Имате 3 човјека која у у газдинству Источни Дрвар- Клековача, не долазе на посао већ годинама а примају плату, Шпирићевуи људи, одржавају му имање у Дрвару! По уговору о дјелу има их бар 10 који не долазе а примају дневницу коју дјеле са директором и техничким,. истражите сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Супља

11.01.2023 13:10

Све се зна али Висковиц продаје маглу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Флес

11.01.2023 13:49

Јадна земљо ,шта си дочекала!! Највећи кримоси ти владају ,а поштен свијет хода по судовима ,отима му се сваки динар из дзепа ,не смије се слободно кретати ,а ускоро ,ништа ни рећи ! Боже ,брани народ свој од издајника и лопова !Народе ,освијести се (они што вјерују лоповима )!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

11.01.2023 13:54

Која будала је и поверовала у шупље приче болесног циркусанта осим његових слијепих слуга који нису ни размишљали шта је болесни вођа рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрга

11.01.2023 17:24

На УКЦ-у нису још отпуштени нерадници, иначе би било дупло више мјеста за паркирање.

ОДГОВОРИТЕ